médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Wout test in windtunnel

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 29 februari 2012

http://www.youtube.com/watch?v=gAVJYf_mf90

Een filmpje over de windtunneltest van eind januari. 
Vacansoleil-DCM heeft toen windtunneltesten gedaan bij Aero Concept Engineering op het racecircuit van Magny-Cours. Wout, Lieuwe Westra, Gustav Larsson en Thomas De Gendt kregen 20 uur de kans materiaal en positie te testen.
¬†Operationeel manager Jean-Paul van Poppel vond de testen een logische volgende stap: "Vanuit de basis die we hebben zijn er veel kansen om te verbeteren en te innoveren en we overwegen velerlei opties voor ons team. We zijn eind 2010 een weg ingeslagen om weloverwogen naar professionalisering te zoeken. Voorbeelden hiervan die vruchten afwerpen zijn bijvoorbeeld de Game ready, het registreren met beeld van tijdritten en het aantrekken van inspanningsfysioloog Marc Lamberts. Investeren in aerodynamica leek ons voor de ontwikkeling van onze renners en materiaal een nieuwe logische en nuttige stap. We hebben de investering afgewogen tegen het potenti√ęle resultaat. Van deze testen kunnen we de komende twee jaar profijt hebben met onze talenten, klassementrenners en tijdrijders."

 

Van Poppel zag direct resultaat: "We hebben zowel op het gebied van positie als materiaal veel geleerd. De wijzigingen aan de positie moeten nu in de praktijk getest worden maar de theorie liet bij alle renners vooruitgang zien van hele procenten. We zagen een aantal onverwachte suggesties die bleken te werken. Ook op het gebied van materiaal weten we nu meer en hier gaat het hele team profijt van hebben."

 

De grote investering was het waard aldus van Poppel: "Ruim 3/4 van de weerstand van een renner komt van zijn lichaam en bij alle vier is die weerstand afgenomen. Het is heel mooi om 2 dagen lang een tunnel tot je beschikking te hebben waar onder meer Formule 1 teams testen. De relatie met deze mensen is er nu en de kennis en ervaring is er voor de lange termijn. Persoonlijk vond ik het ook mooi om te zien hoe gretig de renners waren om de kennis over positie en aerodynamica op te doen."

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen