médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Tour Down Under 2019 etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 18 januari 2019

In de vierde etappe heeft Wout zich goed laten zien in de Tour Down Under. In de 129 km lange etappe was het Thomas De Gendt die  liet zich inspireren door de meer draaglijke temperaturen richting Campbelltown. Samen met vijf compagnons deed hij waar hij zo goed in is: in ten aanval trekken.

De voorsprong liep op tot 6 minuten, maar Astana, Mitchelton-Scott en CCC, van leider Bevin, lieten niet verder begaan. In alle ploegbussen was duidelijk gemaakt dat "Corkscrew Road", een pittige klim in de laatste 10 kilometer, de beslissing zou brengen. De Gendt en Miles Scotson voelden de hete adem van het peloton en vielen aan, maar zonder succes.

Als laatste twee werden ze gegrepen. Meteen het signaal voor Wout om te gaan aanvallen. Drie renners konden volgen: George Bennett, Richie Porte en Michael Woods. Met een kleine voorsprong begonnen ze aan de technische afdaling richting de finish. 
Onvoldoende voorsprong bleek wel, want 16 renners keerden nog terug. Met exact 20 begonnen ze aan de sprint voor de dagzege. Daarin was Impey de beste en Wout kwam als 14e over de streep. 
 „Ik baal dat we niet wegbleven”, zei Wout, die in het algemeen klassement elfde staat op 21 seconden van leider Patrick Bevin.

Met gemengde gevoelens keerde Wout terug naar het hotel. De benen voelden immers goed op de Corkscrew, een venijnig klimmetje van 2,4 kilometer met een gemiddelde stijging van negen procent. „Maar die klim was niet lang genoeg om echt een verschil te maken”. „Wel ben ik tevreden dat de benen goed zijn. Op het steile stuk kon ik de koers openen.”

Het viertal leek aanvankelijk voor de ritzege te gaan strijden, maar toch keerde het flink uitgedunde peloton met leider Bevin nog terug. Daryl Impey was vervolgens in de sprint iedereen te snel af. „We hadden een mooi groepje, maar de etappe was net drie kilometer te lang. Ik was niet echt bezig met de ritwinst, maar hoopte secondes te pakken om goede zaken te doen in het algemeen klassement”, gaf Woutzijn prioriteiten aan.

Wout hoopt zondag met finish op Willunga Hill in extremis nog een gooi te kunnen doen naar de eindwinst in zijn eerste Tour Down Under. „Al gaat dat heel moeilijk worden. Bevin staat ruim aan de leiding en die ga je er niet zo gemakkelijk vanaf rijden.”

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen