médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour de UAE etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 28 februari 2020

De tweede aankomst bergop heeft het klassement in de UAE Tour niet door elkaar geschud. Leider Adam Yates domineerde opnieuw op de Jebel Hafeet, Tadej Pogacar snoepte nipt de dagzege af van Aleksei Loetsenko.

Déjà-vu in de UAE Tour: net als eergisteren moesten de renners in de Arabische hitte de Jebel Hafeet bedwingen, een slotklim van 10 kilometer. Leider Adam Yates, die de derde etappe had gewonnen in een recordtijd, wist dus wat hem opnieuw te wachten stond.

De pionnetjes van Mitchelton-Scott hielden het peloton stevig in hun greep, omdat de kans op waaiers groot was door de stevige wind. Slechts vijf avonturiers kregen groen licht om de voorhoede te kleuren.

De koplopers zongen het uit tot aan de voet van de slotklim, maar dan was het elk voor zich. James Knox, vorig jaar nog 11e in de Vuelta, toonde meteen zijn klimmerscapaciteiten en ging eenzaam op zoek naar de top. De favorieten hielden zich lang koest en de 24-jarige Brit droomde al van de ritzege.

Tot Tadej Pogacar zijn duivels ontbond. Maar liefst vijf keer probeerde de jonge Sloveen Yates af te schudden, maar steevast zonder succes. De klassementsstrijd was gestreden, de top 4 mocht nog vechten om de ritzege. Loetsenko (Astana) was in de sprint iets te zeker van zijn stuk, Pogacar snelde hem net voor de streep nog voorbij. 

Wout kwam al een stuk beter uit de verf en eindigde op 1:09. Morgen en zaterdag nog 2 sprintettapes te gaan. 

UPDATE 

De UAE Tour wordt stopgezet vanwege het coronavirus. Vanwege twee infecties bij stafleden van een wielerploeg heeft de organisatie uit voorzorg de laatste twee etappes afgelast.

 

 

 

Renners hebben van de autoriteiten te horen gekregen dat zij het hotel niet mogen verlaten. Alle renners en ondersteunend personeel zullen getest worden op het virus.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen