médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour de France etappe 18

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 25 juli 2019

Na twee vlakkere etappes was er vandaag weer eens spektakel in de tour. Nairo Quintana was bezig aan een geruisloze Tour, maar toen kwamen de Alpen. De Colombiaan maakte deel uit van de vroege vlucht, maar wist op de Galibier weg te rijden van zijn concurrenten. De renner van Movistar kwam uiteindelijk solo over de streep. Bij de favorieten viel Team Ineos aan, maar geletruidrager Julian Alaphilippe wist te overleven.

Er is al bijzonder veel gebeurd in de 106e editie van de Tour, maar wie nu de grote favoriet is voor de eindzege… Er kunnen nog zes renners de Ronde van Frankrijk winnen, maar dat was voor de start van de achttiende etappe naar Valloire. Het vermoeide peloton kreeg vandaag niet minder dan drie cols voor de kiezen: de Col de Vars, de Col d’Izoard en de Galibier. Team Ineos leek er een bijna ouderwetse ’Sky’-etappe van te maken. Wout en zijn teamgenoten sleuren aan kop van de Galibier, kijken wie eraan kan blijven hangen. Maar het tempo was in eerste instantie blijkbaar niet hoog genoeg, want alle grote klassementsmannen konden het tempo volgen, zo ook geletruidrager Alaphilippe. En dus ging Bernal aan op twintig kilometer van de finish en legde hij de meeste van zijn concurrenten op dat moment op het rooster. De Colombiaan had een gaatje te pakken en mocht doorrijden. Kilometers later besloot ploeggenoot Geraint Thomas er achteraan te gaan, maar kreeg uitendelijk net geen gaatje ten opzichte van zijn concurrenten. Bernal wist de andere favorieten voor de eindzege wel tijd af te snoepen en schuift op naar het podium. Wout had zijn werk al gedaan en kwam "rustig" binnen op plek 38 op ruim 16 minuten van de winnaar. 

Maar morgen staat de volgende Alpen etappe op het programma met ongetwijfeld opnieuw vuurwerk en werk aan de winkel voor Wout. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen