médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour 2020 etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 29 augustus 2020

Alexander Kristoff heeft de openingsetappe van de Tour de France 2020 gewonnen. De renner van UAE-Emirates won na een 156 kilometer lange etappe met start en aankomst in Nice de massasprint, waardoor hij morgen in het geel mag vertrekken. Wereldkampioen Mads Pedersen moest genoegen nemen met een tweede plaats, voor Cees Bol.

De etappe werd ontsiert door vele valpartijen. De renners zelf hadden al meerdere malen geprobeerd de race te neutraliseren. 

Een grote valpartij zorgde er vervolgens voor dat het peloton halveerde. Onder meer de Franse Tourhoop Thibaut Pinot lag bij de slachtoffers maar ook Wout is gevallen op het moment is nog bekend hoe hard hij gevallen is. Hij gaf na de finish aan dat hij schaafwonden en last van zijn ribben had. 


In de strijd om de dagzege werd Bennett gebracht door ploeggenoot Morkov, maar was het de sterke Noor Kristoff die de Deen Pedersen achter zich liet. Tourdebutant Bol werd knap derde. Wout kwam als 152ste over de streep. Hopelijk kan hij snel herstellen. 

 

Kristoff mocht na de vierde zege in een Touretappe tijdens zijn carrière het geel om zijn schouders laten glijden. Na Thor Hushovd is hij de tweede Noor ooit die het geel mag dragen. Ook het groen gaat naar Kristoff. Grenier vertrekt morgen in de bergtrui.

 

 

Morgen gaat de Tour verder met een nieuwe rit in de omgeving van Nice. Er moet flink geklommen worden, want er staan twee cols van eerste categorie op het menu.

 

https://nos.nl/collectie/13847/video/2345882-poels-krijgt-vrije-rol-in-de-tour-etappezege-hoog-op-mijn-lijstje 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen