médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tirreno etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 17 maart 2019

Wout is 6de geworden in de 5e etappe van de Tirreno. Jakob Fuglsang heeft deze 5e etappe in de Tirreno naar zijn hand gezet. De Deen van Astana kwam in de koninginnenrit solo over de streep in Recanati. Adam Yates bolde als tweede over de streep en verstevigde zo zijn leidersplaats.

Na de vroege ontsnapping ontstond er een elitegroep achtervolgers met onder meer Lutsenko, Yates, Roglic en Dumoulin. Jakob Fuglsang ging uit die groep op jacht naar de koplopers en wist zich bij de vooraan overgebleven Denz, Gabburo en Pedersen te voegen. Met nog elf kilometer te gaan ging Fuglsang er na een demarrage op een steil stuk solo vandoor.

In de groep der favorieten ontstond na een versnelling van Yates een nieuwe schifting. Er ontstond een groep van acht. Dumoulin had aanvankelijk de aansluiting gemist, maar wist later terug te keren. Na een nieuwe demarrage van Yates moest Roglic aanvankelijk passen, maar de Sloveen wist zich alsnog terug te vechten.

Fuglsang reed ondertussen een kleine minuut voor zijn achtervolgers. Hij soleerde naar de overwinning en hield stand op de steile slotklim. 

Yates reed op de steile slotklim Roglic opnieuw uit het wiel. Aan de finish had hij een voorsprong van 18 tellen op de Sloveen.

 

Wout staat in het algemeen klassement op plaats 6. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen