médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Ronde van Polen 2020 etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 08 augustus 2020

De blikken van de wielerwereld waren zaterdag voor het eerst deze week niet volledig op de Ronde van Polen gericht. Gek was dat niet, aangezien Jumbo-Visma en Team Ineos in de Tour de l’Ain de eerste speldenprikjes voor de Tour de France uitdeelden en ook nog eens Milaan-San Remo op het programma stond. 
Toch was het ook zeker de moeite waard om de ontwikkelingen te volgen in de koninginnenrit van de Ronde van Polen, waar veel deelnemers zich voorbereiden op de Giro d’Italia. Een showdown werd verwacht, tussen Wout, Majka, Schachmann, Yates,  Nieve, Fuglsang, de winnaar van gisteren Carapaz en zeker ook Remco Evenepoel.
De favorieten wilden er zaterdag al vroeg aan beginnen en dus hielden Team Ineos, Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step de touwtjes stevig in handen. Carapaz kwam op zestig kilometer van de finish ten val, maar de Ecuadoriaan kon met enkele schaafwonden zijn weg weer vervolgen. Enkele kilometers daarna werd de vroege vlucht ingerekend, met dank aan Simon Yates en Mitchelton-Scott.

Het bleek een signaal te zijn voor Evenepoel om ten aanval te gaan. Er werd niet gereageerd op de aanval van Evenepoel, die nog voor een lange weg naar de finishte gaan had.

Achter hem werden de favorieten nerveus. Het tempo werd nog maar eens opgevoerd door Team Ineos, maar dichterbij Evenepoel kwamen zij niet. Op de beklimming van de Rzepiska vergrootte hij zijn voorsprong tot bijna een minuut. Op dat moment waren er nog veertig koerskilometers over.


Solo begon de Belg aan de Rzepiska, een berg van de eerste categorie. Fuglsang kon dat niet aanzien. De Deen ging in het groepje achter Evenepoel in de tegenaanval en kreeg even later gezelschap van Quinn Simons, Patrick Konrad en Eddie Dunbar. Lang hielden ze niet stand. Het peloton, met daarin Carapaz, maakte op dertig kilometer van de meet weer de aansluiting.
Rafal Majka, Yates en weer Fuglsang hadden daarna meer succes. Ze reden weg uit het overgebleven pelotonnetje. De achterstand op Evenepoel, een minuut, bleef echter hetzelfde tot zij begonnen aan de twee slotbeklimmingen. Wout kon niet mee komen en pas moest ook passen. 

Op de twee beklimmingen werd snel duidelijk dat Evenepoel onverslaanbaar was. Fuglsang, die was weggereden bij Majka en Yates, kwam geen steek dichterbij de Belg. Uiteindelijk moest hij ruim anderhalve minuut toegeven op de winnende Evenepoel, die zondag bijna zeker de Ronde van Polen op zijn naam zal schrijven.

Wout kwam op de 30ste plaats binnen op ruim 8 minuten. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen