médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Giro etappe 10

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 15 mei 2018

Matej Mohoric (Bahrein-Merida) heeft de marathonetappe van 244 kilometer gewonnen in de Ronde van Italië. In het klassement kreeg Esteban Chaves zware klappen. De Colombiaan, die voor deze rit nog 2e was, verloor 25 minuten. Zijn ploegmaat Simon Yates blijft leider.

De langste rit in de Giro begon dramatisch voor Esteban Chaves. De Colombiaan zag al in de eerste kilometers sterretjes en verzeilde snel in de achtergrond.

 

Koren op de molen van de rivaliserende teams, die Chaves volledig wilden elimineren. Eerst gaf Team Sky er een flinke ruk aan, met Wout voorop. Daarna maakten ook Sunweb, FDJ en Bahrein zich medeplichtig.

 

Viviani zat in de groep van Chaves, waardoor Quick-Step uitstekende bondgenoten vormden voor de Colombiaan. Heel even leek alles nog samen te komen, maar daarna kantelde de situatie weer. Chaves verloor 25 minuten.

Toen Chaves volledig kapot was gemaakt, kon de strijd losbarsten voor de ritzege. Na een fantastische afdaling kwam Denz aanpikken bij koplopers Mohoric en Villella. Die laatste ging snel overboord.

Mohoric was niet zegezeker en probeerde zich nog te ontdoen van Denz. Maar uiteindelijk draaide de marathonetappe uit op een sprintje, waarin Mohoric een tikkeltje sneller was dan de Duitser.

In de afdaling ging Tom Dumoulin nog onderuit, maar Sam Oomen escorteerde zijn kopman snel terug naar het peloton waarin Wout nog zat. Door de pandoering voor Chaves klimt Dumoulin naar de 2e plaats.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen