Giro 2022 Etappe 16

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 24 mei 2022

In deze zeer aantrekkelijke etappe heeft Wout zich weer kunnen laten zien. Hij zat mee in de ontsnapping waarin de latere winnaar uit voort kwam. 
 
Het was een etappe waarin Wout mee zat in de in de ontsnapping, hij was in een grote groep mee gesprongen, hieruit reden vervolgens acht renners weg uit de vlucht samen met Wout gingen Kämna, Rota, Bouwman, Valverde, Arensman, Hamilton en Cataldo er van tussen. Na de beklimming van de Mortirolo  bleven er nog 5 man over die samen met Wout voorop reden.
Op zo’n twintig kilometer van de finish, reed Kämna weg uit de kopgroep, waarna  Wout zich liet terugzakken om zijn kopman Mikel Landa te helpen: in de groep van de roze trui had Bahrain Victorious het heft in handen genomen. En daarin moest Wout het tempo gaan opschroeven in de laatste beklimming. 
Even leek Wout klaar te zijn, tot hij de groep weer voorbij reed en zo Landa lanceerde om te ontsnappen. Carapaz en Hindley konden volgen, terwijl Vincenzo Nibali en João Almeida eraf moesten. Hindley versnelde bergop tot twee keer toe en zorgde er zo voor dat Nibali en Almeida niet meer konden terugkeren. Uiteindelijk reden Carapaz, Landa en Hindley samen met vroege vluchter Valverde naar de finish. Daar raapte Hindley nog vier kostbare bonificatieseconden op. Wel hield Carapaz het roze.
De etappe werd gewonnen door Jan Hirt die in een geweldig gevecht wist te winnen van Thymen Arensman die op 10 seconde over de streep kwam van de winnaar. . 
Uiteindelijk kwam Wout op plaats 18 binnen. Maar kon terug kijken op een goeie etappe. 

“Ik ben de rustdag goed doorgekomen. Deze week ben ik fit gebleven na de rustdag, dat is wel lekker”, lacht Wout tegenover Eurosport. “Ik wist vanaf het begin dat ik op de laatste klim moest wachten op de ploeg. Dat is ook wel jammer. Je hoopt soms dat de koers anders loopt, maar het is wat het is.”

De spanning is om te snijden in de top van het klassement, met Carapaz in het roze en Jai Hindley (op 3 seconden), João Almeida (op 44 seconden) en Landa (op 59 seconden) binnen een minuut staan van elkaar. “Misschien hebben we in BORA-hansgrohe een bondgenoot om nog iets te doen”, zegtWout  met een geniepige glimlach. Woensdag is het opnieuw klimmen geblazen. “Ik zal de route even gaan bekijken, maar ik heb er zin in.”

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma