médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Etappe 14 Zoncolan

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 19 mei 2018

Chris Froome heeft de etappe met de beklimming van de Zoncolan gewonnen. De kopman van Sky had hier veel aan Wout te danken. Hij heeft tempo de gehele beklimming voor Chris Froome gedaan. Tot dat hij op 3,5km van de streep de beslissende demarrage plaatste. Wout kwam uiteindelijk als zevende over de streep. 

Deze rit stond vooraf vooral in het teken van de monsterlijke slotklim, de Monte Zoncolan. Daar zou duidelijk worden wat de waardeverhoudingen tussen de favorieten werkelijk waren. Rozetruidrager Simon Yates had alvast aangekondigd resoluut voor de aanval te kiezen. Hij wou tijdritspecialist Dumoulin nog wat tijdverlies aansmeren.

De vier pittige tussentijdse beklimmingen waren uiteindelijk niet meer dan een voorafje, want op de Monte Zoncolan, een reus met stijgingspercentages tot 22 procent, barstte de strijd tussen de favorieten volledig los.
Astana en Mitchelton-Scott vochten om de dominantie in het peloton, maar Sky profileerde zich al snel als derde hond. Superknecht Wout legde zo'n verschroeiend tempo op dat, naast zijn kopman slechts 6 renners konden volgen: Miguel Angel Lopez, Pozzovivo, Dumoulin, Pinot, Reichenbach en Simon Yates.

Op 3.5 kilometer van de top nam Froome over van Wout. De Britse Hij  knalde iedereen uit zijn wiel. Tom Dumoulin kreeg een kleine inzinking met Pinot hij zag Yates en co. alsmaar verder weg rijden.

Froome leek onbedreigd naar zijn 1e zege van het seizoen te rijden, maar dat was buiten de rozetruidrager Yates gerekend. De leider in deze Giro ontbond op 3 km van de finish dan toch nog zijn duivels. In een spannend duel tussen de 2 Britse tenoren kwam Yates tot op enkele meters, maar uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven.

Chris Froome wint deze monsterlijke etappe op uiterst knappe wijze, maar staat toch nog op enkele minuten van Yates in het klassement. Zet de viervoudige Tour-winnaar deze Giro nog naar zijn hand? De derde week zal het uitwijzen, en dan zal de hulp van Wout wel weer nodig zijn.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen