médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Dauphine etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 13 juni 2019

Na de tijdrit van gisteren was er vandaag een vlakke rit. De winnaar was echter dezelfde als gisteren. In de massasprint was het wederom Wout van Aert die als eerste over de streep kwam. 

De Belg van Jumbo-Visma won de sprint van het peloton, waarmee hij zich weer een alleskunner toonde. In de sprint hield hij de Ier Sam Bennett en de Fransman Julian Alaphilippe achter zich.

Wout kwam ook in het peloton over de streep. 

De leiderstrui bleef in handen van de Brit Adam Yates.

 

Vrijdag moet er in de zesde etappe weer worden geklommen. De finish ligt na de afdaling van de Col de Beaune in Saint-Michel-de-Maurienne.

 

Wout kreeg na de 5de etappe wel te horen dat hij een andere wedstrijd gewonnen had. namelijk dat hij winnaar is van een Vuelta-rit, dit omdat de resultaten van Juan Jos√© Cobo zijn geschrapt. ,,Heel vreemd om zo te winnen‚ÄĚ.¬†

Vanwege afwijkingen in het bloedpaspoort van Juan Jos√© Cobo heeft de UCI diens resultaten tussen 2009 en 2011 geschrapt. ,,Heel vreemd om zo te winnen‚ÄĚ, zegt Wout, die 8 jaar geleden 48 seconden achter de oorspronkelijke winnaar eindigde.

 

Handen omhoog

,,Het is supergoed dat dopinggebruikers worden gepakt en dat de valsspelers ook nog na zo lange tijd eruit worden gevist. Maar ja, het is niet de manier waarop je wil winnen. Je wil natuurlijk winnen met de handen omhoog en daarna het podium op. Het doet mij nu niet meer zoveel. Het is niet zo dat ik denk: het was √©√©n van de mooiste sportmomenten van mijn carri√®re.‚ÄĚ

 

Froome pakt Vuelta

 

De diskwalificatie van Cobo heeft meer gevolgen. Chris Froome wordt de winnaar van de Vuelta van 2011. Bradley Wiggins is de nieuwe nummer 2 en Bauke Mollema de nummer 3.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen