médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

47TH TIRRENO - ADRIATICO - ETAPPE 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 maart 2012

178km

Edvald Boasson Hagen heeft vrijdag de derde etappe in de Tirreno Adriatico gewonnen. De Noor van Team Sky bleef in de 178 kilometer lange rit, van Indicatore naar Terni, de Duitser André Greipel in de massasprint voor. De Slowaak Peter Sagan finishte als derde.
Kenny van Hummel (Vacansoleil-DCM) kwam als zevende over de meet. Matt Goss, die nipt voor Van Hummel zesde werd, blijft leider in het algemeen klassement. Wout werd 10de op 3 seconde van de winnaar. De eerste 9 hadden 3 seconde voorsprong door een breuk in het peloton. 

Filippo Savini (Colnago CSF Bardiani) gafde relatief saaie etappe toch wat kleur door er in zijn eentje vandoor te gaan. Het peloton gaf hem meer dan tien minuten voorsprong maar op ruim 25 kilometer van de meet werd de Italiaan weer ingerekend.

http://www.cyclingfans.com/node/4062 staan finishverslagen. 

 

Reactie op www.telegraaf.nl :

Poels toont topvorm in Tirreno

 

Door Raymond Kerckhoffs

TERNI -  Op het moment dat Mark Cavendish aanzette voor een tussensprint, dacht Wout Poels dat hij ook maar eens volle kracht op de pedalen moest zetten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Hij, de ranke klimmer die zich tussen de rappe mannen begaf voor de bonificatieseconden. In de laatste vlakke rit van de Tirreno-Adriatico poetste de Limburger in de tussensprints drie seconden van zijn achterstand weg. En op de finish eindigde hij in een massasprint ook nog eens als tiende. "Voor een niet-sprinter is dat toch een keurige uitslag”, concludeert de kopman van Vacansoleil-DCM voorbij de finish.

Lance Armstrong
Het bewijst dat er de komende drie dagen in het middelgebergte van de Apennijnen iets verwacht mag worden van Poels. Na zijn derde plaats in het eindklassement van de Ronde van Murcia moet de Tirreno-Adriatico zijn eerste piek van dit seizoen worden. Het beste bewijs van een klassementsrenner in vorm is dat hij zich heel dicht bij de topsprinters handhaaft in de vlakke ritten. Zoals Lance Armstrong ook bijna altijd top-twintig sprintte in zijn beste Tour de France-dagen.
Ploegentijdrit
,,Een kort klassement is inderdaad het doel. Al zal ik zeker voor de dagzege gaan, wanneer die kans zich aandient”, zegt Poels gretig. Door de dertiende plaats van Vacansoleil in de ploegentijdrit heeft de Limburger daar al 51 seconden achterstand opgelopen.
Pim Ligthart
,,In de rit kwam Pim Ligthart met het voorstel om het gewoon eens in de tussensprints te proberen. Tja, waarom niet? Je weet nooit hoe deze ronde verloopt. Ik voel me sterk en ik lijk op het juiste moment in vorm ben. In de rit naar Chieti zal veel duidelijk worden.”
Passo Lanciano
Gisteravond besloot de Tirreno-organisatie om de 1310 meter hoge Passo Lanciano uit het parcours omdat er een reëel risico is dat het op die hoogte sneeuwt. Een verandering die Poels niet echt in de kaart speelt.

 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen