médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Articles in Category: Laatste nieuws

etappe 16 tijdrit

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 22 mei 2018

Wout is vandaag 27e geworden in de tijdrit van ruim 34 km. De winst ging naar Rohan Dennis zegevierde voor Tony Martin. Derde werd Tom Dumoulin, hij pakt weliswaar 1 minuut en 15 seconden terug terug op rozetruidrager Simon Yates, maar heeft nog altijd een achterstand van 56 seconden op de Brit. Met nog drie zware bergritten voor de boeg kan Dumoulin nog slechts hopen op een forse inzinking van Yates in de slotweek. Chris Froome steeg enkele plaatsen door zijn 5de plaats. Dus nog werk aan de winkel voor Wout de komende dagen om Froome nog naar het podium in Rome te leiden. 

Etappe 14 Zoncolan

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 19 mei 2018

Chris Froome heeft de etappe met de beklimming van de Zoncolan gewonnen. De kopman van Sky had hier veel aan Wout te danken. Hij heeft tempo de gehele beklimming voor Chris Froome gedaan. Tot dat hij op 3,5km van de streep de beslissende demarrage plaatste. Wout kwam uiteindelijk als zevende over de streep. 

Deze rit stond vooraf vooral in het teken van de monsterlijke slotklim, de Monte Zoncolan. Daar zou duidelijk worden wat de waardeverhoudingen tussen de favorieten werkelijk waren. Rozetruidrager Simon Yates had alvast aangekondigd resoluut voor de aanval te kiezen. Hij wou tijdritspecialist Dumoulin nog wat tijdverlies aansmeren.

De vier pittige tussentijdse beklimmingen waren uiteindelijk niet meer dan een voorafje, want op de Monte Zoncolan, een reus met stijgingspercentages tot 22 procent, barstte de strijd tussen de favorieten volledig los.
Astana en Mitchelton-Scott vochten om de dominantie in het peloton, maar Sky profileerde zich al snel als derde hond. Superknecht Wout legde zo'n verschroeiend tempo op dat, naast zijn kopman slechts 6 renners konden volgen: Miguel Angel Lopez, Pozzovivo, Dumoulin, Pinot, Reichenbach en Simon Yates.

Op 3.5 kilometer van de top nam Froome over van Wout. De Britse Hij  knalde iedereen uit zijn wiel. Tom Dumoulin kreeg een kleine inzinking met Pinot hij zag Yates en co. alsmaar verder weg rijden.

Froome leek onbedreigd naar zijn 1e zege van het seizoen te rijden, maar dat was buiten de rozetruidrager Yates gerekend. De leider in deze Giro ontbond op 3 km van de finish dan toch nog zijn duivels. In een spannend duel tussen de 2 Britse tenoren kwam Yates tot op enkele meters, maar uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven.

Chris Froome wint deze monsterlijke etappe op uiterst knappe wijze, maar staat toch nog op enkele minuten van Yates in het klassement. Zet de viervoudige Tour-winnaar deze Giro nog naar zijn hand? De derde week zal het uitwijzen, en dan zal de hulp van Wout wel weer nodig zijn.

Etappe 12 en 13 Giro

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 18 mei 2018

Deze twee etappes zijn op massasprints uitgedraaid. De etappe 12 eindigde op het racecircuit van Imola. Deze sprint werd gewonnen door Sam Bennet voor Danny van Poppel en Niccolò Bonifazio. Wout zat als 41ste in uitgedunde peloton wat in totaal nog 51 man telde. 

Etappe 13: Elia Viviani heeft zijn 3e ritzege in de Giro gepakt. De Italiaan won de 13e rit in een massaspurt voor Sam Bennett en Danny van Poppel Wout kwam als 74ste over de streep. Simon Yates blijft leider, Wout is 23ste op 6:49. 
De klassementsrenners konden vandaag uitblazen. Leider Yates en zijn collega's kwamen nooit in de problemen en spaarden hun benen voor de rit van morgen naar de Zoncolan, een van de allerzwaarste beklimmingen.

Giro etappe 11

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 17 mei 2018

Simon Yates heeft woensdag na een mooie strijd met Tom Dumoulin de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. 

De strijd in de redelijk korte rit ontbrandde op de venijnige hellinkjes in de laatste 5 kilometer, toen een drietal vluchters was ingelopen. De Tsjech Zdenek Stybar en de Belg Tim Wellens openden de aanval, maar zij gingen stuk op de steile passages over kasseitjes.

Op 1,5 kilometer spurtte Yates weg en niemand leek hem te kunnen volgen. Tom Dumoulin vocht voor wat hij waard was en kwam steeds dichter op het wiel van de rozetruidager, maar hij kwam nog dichtbij maar haalde het net niet.

Ook al zat Dumoulin kort achter Yates, hij verloor door de bonificaties aan de meet nog wat extra seconden op Yates, die  heeft nu in het algemeen klassement een voorsprong van 47 seconden op Dumoulin.

Sky kopman Chris Froome verloor weer relatief veel tijd en zakte uit de top tien. Hij kwam samen met Wout over de streep. 

Giro etappe 10

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 15 mei 2018

Matej Mohoric (Bahrein-Merida) heeft de marathonetappe van 244 kilometer gewonnen in de Ronde van Italië. In het klassement kreeg Esteban Chaves zware klappen. De Colombiaan, die voor deze rit nog 2e was, verloor 25 minuten. Zijn ploegmaat Simon Yates blijft leider.

De langste rit in de Giro begon dramatisch voor Esteban Chaves. De Colombiaan zag al in de eerste kilometers sterretjes en verzeilde snel in de achtergrond.

 

Koren op de molen van de rivaliserende teams, die Chaves volledig wilden elimineren. Eerst gaf Team Sky er een flinke ruk aan, met Wout voorop. Daarna maakten ook Sunweb, FDJ en Bahrein zich medeplichtig.

 

Viviani zat in de groep van Chaves, waardoor Quick-Step uitstekende bondgenoten vormden voor de Colombiaan. Heel even leek alles nog samen te komen, maar daarna kantelde de situatie weer. Chaves verloor 25 minuten.

Toen Chaves volledig kapot was gemaakt, kon de strijd losbarsten voor de ritzege. Na een fantastische afdaling kwam Denz aanpikken bij koplopers Mohoric en Villella. Die laatste ging snel overboord.

Mohoric was niet zegezeker en probeerde zich nog te ontdoen van Denz. Maar uiteindelijk draaide de marathonetappe uit op een sprintje, waarin Mohoric een tikkeltje sneller was dan de Duitser.

In de afdaling ging Tom Dumoulin nog onderuit, maar Sam Oomen escorteerde zijn kopman snel terug naar het peloton waarin Wout nog zat. Door de pandoering voor Chaves klimt Dumoulin naar de 2e plaats.

Giro etappe 6+7

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 11 mei 2018

In de zesde etappe naar de top van de Etna is Wout in de aanloop hiervan gevallen. Hierdoor kon hij zijn kopman Froome niet helpen. Zelf hield  hij aan de val wat schaafwonden over aan de knie en aan zijn bil. Hij  eindigde de zesde etappe uiteindelijk als dertigste, net achter Robert Gesink, met drie minuten en achttien seconden achterstand op winnaar Esteban Chaves. In het klassement steeg Poels ondanks zijn prestatie wel vijf plekken. Ook daarin neemt de Limburger de dertigste plek in. Zijn achterstand op Simon Yates bedraagt vier minuten en 44 seconden.

Vandaag was de zevende etappe, deze eindigde in een massasprint. Winnaar werd Sam Bennett, de Ier van Bora-Hansgrohe was na 159 kilometer tussen Pizzo en  Praia a Mare de snelste in een massaspurt. 

Morgen moet het peloton weer klimmen. Na een rit over 209 km, van Praia a Mara naar Montevergine di Mercogliano, wordt gefinisht op een klim van 17,1 kilometer à 5 procent.

Simon Yates verdedigt in de maglia rosa een voorsprong van zestien seconden op titelverdediger Tom Dumoulin van Sunweb. Chris Froome (Sky) staat achtste op 1 minuut en 10 seconden van de Britse klassementsleider van Mitchelton-Scott.

5de etappe giro 2018

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 09 mei 2018

Wout is vandaag als 23e over de streep gekomen in de 5de etappe. Dit was in dezelfde tijd als de winnaar. De winnaar was Enrico Battaglin. De Italiaan van Lotto-Jumbo NL was de sterkste van het uitgedunde peloton. Hij was na 153 kilometer de sterkste op de stevige klim naar Santa Ninfa. Op de laatste klim bleef het peloton lange tijd gesloten, tot Enrico Battaglin zich samen met Giovanni Visconti los worstelde. De twee Italianen stormden zij aan zij op de streep af, waarbij de renner van LottoNL-Jumbo net iets sterker bleek. Schachmann eindigde ondanks zijn oponthoud door de eerdere valpartij op de vierde plaats. Morgen dan zal iedereen iets meer in zijn kaarten moeten laten kijken met de beklimming van de Etna. 

Giro 4de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 08 mei 2018

Wout is vandaag in de 4de etappe van de giro als 23e over de streep gekomen. Deze lag boven op een lastige muur. Hij kwam 10 seconde na de winnaar Tim Wellens boven.  Rohan Dennis blijft leider in het algemeen klassement en behoudt de roze trui.

Na drie dagen in Israël en een rustdag trokken de renners dinsdag door het zonovergoten Sicilië. Vanuit de op een na grootste stad Catania reed het peloton 191 kilometer over het eiland om vervolgens op een steile muur in Caltagirone te eindigen. 
Op weg naar de slotklim was het toch Tim Wellens die de langste adem had. De rijder van Lotto Soudal kwam als eerste over de finish. De Canadees Michael Woods werd tweede, de Italiaan Enrico Battaglin van LottoNL-Jumbo eindigde als derde. 
Froome verloor nog enkele tellen op de overige concurrenten. 

3de etappe Giro 2018

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 06 mei 2018

Zoals verwacht eindigde de 3de etappe in een massasprint. Het was Elia Viviani dit keer als eerste over de streep kwam. Wout zat deze keer wel in het peloton. De ronde gaat nu vanuit Israël terug naar Italië. Morgen is er een rustdag door de verplaatsing. Dinsdag gaan we verder met een heuveletappe.   

Giro 2018 2de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 05 mei 2018

In de 2de etappe van de giro heeft Wout 40 seconde verloren. De lekke band op 5 km voor de streep was de oorzaak hiervan. Hij kreeg nog snel een wiel van Kenny Elissonde maar verloor helaas nog 40 seconde. De winst ging in de massasprint naar Elia Viviani. Morgen is er nog een vlakke etappe. 

Start Giro 2018

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 05 mei 2018

De eerste rit van de Giro 2018 is de proloog. Wout is in deze korte proloog 25ste geworden op 40 seconde van winnaar Tom Dumoulin. Voor Wout was het voor de start al afwachten omdat kopman Chris Froome al gevallen was en daardoor schaafwonden had opgelopen. Mede hierdoor verloor Froome 37 seconde op Dumoulin.

Wout Poels hield een dubbel gevoel over aan de proloog van de Giro d’Italia. Zelf reed de 30-jarige renner uit Blitterswijck een verdienstelijke tijdrit, waarin hij 25ste werd. ,,Na de Ardennenklassiekers, waar het niet heel soepel liep, is dit wel een opsteker”, vertelde Wout na afloop bij de finish, waar hij even vast kwam te zitten in het gedrang van de mensen. Meer bezorgd was hij over zijn kopman Chris Froome, die uiteindelijk slechts drie seconden sneller was. „Zo’n val tijdens de verkenning is natuurlijk een beroerde start. Meteen al 37 seconden verliezen op Dumoulin is niet lekker.” Om op zijn Poels te besluiten: „Maar ja, dat houdt de spanning er tenminste wel lekker in voor de komende drie weken.”

Luik Bastenaken Luik 2018

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 23 april 2018

Na de Amstel Gold race en Waalse Pijl was het in LBL de derde wedstrijd van Wout sinds zijn terugkeer in het peloton. Het was een wedstrijd in andere omstandigheden dan 2 jaar toen hij als winnaar over de streep kwam. Toen sneeuw, regen en hagel, dit jaar zon. Echter een succes zoals 2 jaar geleden zat er door de val in Parijs-Nice niet in. Tot op de Côte de la Redoute kon Wout mee in het peloton. Op 36 km voor de streep moet hij echter passen. Uiteindelijk kwam hij op 15:48 binnen van winnaar Bob Jungels. Hij  heeft Luik-Bastenaken-Luik 2018 namelijk gewonnen. De Luxemburgse kampioen van Quick-Step Floors kwam solo over de streep in Ans na een koers van 258 kilometer. Hij sloeg zijn beslissende slag na La Roche-aux-Faucons. Michael Woods  sprintte op 37 seconden naar de 2de plek. Romain Bardet werd 3de. 

Waalse Pijl - NRC Dennis Meinema

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 18 april 2018

fotograaf Léon Hodiamont heeft deze 3 foto's gemaakt. Bedankt voor deze foto's. 

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/04/18/komaan-wout-roepen-ze-op-de-muur-van-hoei-a1600020

‘Wout gaat boven werk. Hij fietst nog maar een jaar of vier. Werken kan altijd nog’

Waalse Pijl

Met 150 blikken bier en knakworsten gaat het van café De Zwart in Blitterswijck naar de Muur van Hoei. Een dag met de fanclub van wielrenner Wout Poels.

In het verlengde van de Kerkstraat in het Limburgse dorp Blitterswijck staat een blauwgroene touringcar warm te draaien op een plein dat alleen de naam Plein draagt. Herkenbaar aan hun felgele polo’s druppelen fans van wielrenner Wout Poels even na half negen café De Zwart uit – het clubhuis. Ze maken zich op voor een rit van twee uur naar de Muur van Hoei, finishplaats van de Waalse Pijl, in de Ardennen.

Het is een dankbare plek voor toeschouwers, want de vrouwenwedstrijd passeert de kuitenbijter van een heuvel twee keer, en de mannen komen drie keer langs – daarom gaat de fanclub ook elk jaar naar Hoei, mits Poels meedoet.

Bovendien is de Waalse Pijl een van zijn favoriete wedstrijden. Twee jaar geleden eindigde hij als vierde, en dat bleek de opmaat voor een grootse zege: vier dagen later won hij onder erbarmelijk koude omstandigheden het monument Luik-Bastenaken-Luik. Poels is van de Nederlandse klimmers zo’n beetje de beste puncheur – hij kan zich na uren fietsen in twee minuten om het hardst leegtrekken als de weg tot 20 procent omhoogkruipt.

VROUWEN | VIERDE ZEGE VAN DER BREGGEN

Anna van der Breggen won woensdag voor de vierde keer op rij de wielerklassieker de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei liet ze de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman achter zich. De olympisch kampioene won eerder dit seizoen al de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.

Bij de mannen ging de winst naar de Fransman Julian Alaphilippe. De 25-jarige renner van Quickstep bleef de Spaanse favoriet Alejandro Valverde voor, die de Waalse Pijl al vijf keer won. Bauke Mollema werd beste Nederlander: zesde.

Over acht uur gaat Poels in Hoei proberen de wedstrijd te winnen. Hij heeft vooraf gezegd dat hij weer wil meedoen om de prijzen, nadat hij afgelopen zondag in de Amstel Goldrace na 240 kilometer moest uitstappen. Dat voornemen herhaalt René Poels, oom en secretaris van de fanclub, nog maar eens in de microfoon van de bus. Er zijn fans die wat realistischer zijn, omdat ze weten dat Wout nog herstellende is. „Een plek bij de eerste tien zou al heel mooi zijn”, is de algemene verwachting.

Poels komt terug van een sleutelbeenbreuk, die hij in de vorm van zijn leven opliep bij een valpartij in Parijs-Nice, vorige maand. Op dat moment lag hij na een daverende tijdrit op koers om die meerdaagse wedstrijd te winnen, maar in een afdaling in de zesde etappe ging hij op zijn snufferd en was hij vier tot zes weken uitgeschakeld. „Smiling is for free”, schreef hij op zijn Instagram-pagina een paar dagen later. De man zit zelden bij de pakken neer. Dat waarderen familie en fans ook zo aan hem. „Hij kan incasseren als geen ander”, zegt oom Jos Poels, vlak voor vertrek uit Blitterswijck.

Gescheurde nier en milt

Wout Poels verloor in 2012 zijn vader aan kanker, en amper een half jaar later lag hij zelf voor dood in een ziekenhuis in Nancy nadat hij in de eerste week van de Tour zo hard onderuit ging dat het nog maar de vraag was of hij ooit weer zou kunnen fietsen – hij had onder meer een scheur in zijn nier en milt. „Toen die arts dat zei, raakte hij in paniek”, herinnert moeder Wilhelmien zich terwijl de buschauffeur de snelweg opdraait richting Zuid-Limburg en verder. „Hij moest maar een andere sport kiezen.”

Dat kon niet waar zijn in het hoofd van Poels, die opnieuw moest leren fietsen in de kelder van zijn ouderlijk huis. Sinds zijn vroege tienerjaren had Poels geroepen dat hij profwielrenner wilde worden. Na het Johan Cruyff College was er niets anders dat hem interesseerde, er was geen plan B. „Hij heeft ook geen andere hobby’s”, zegt oom Jos.

Foto Ivan Put 

Poels kwam terug, en hoe. Na een periode bij de Nederlandse ploeg Vancansoleil stapte hij over naar het grote Team Sky en schitterde hij twee seizoenen in de Tour als meesterknecht naast kopman Chris Froome. In 2016 beleefde hij met zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik het hoogtepunt in zijn loopbaan. De altijd zo lichtvoetige Wout Poels belde zijn moeder in tranen op. „Op die dagen mist hij zijn vader het hardst”, zegt zij. Op het sterfbed van vader Henk beloofde de familie dat zij voortaan voor de support bij wedstrijden zouden zorgen, de taak die pa tot dan op zich had genomen. In die geest ontstond de fanclub.

De laatste tijd krijgen we veel berichten uit Rusland. Daar staan soms de gekste verzoeken tussen.

René Poels

Rond tienen, als zestig fans over de A2 bij Maastricht rijden, begint een tombola met spullen die Sky beschikbaar heeft gesteld – wielersokken, sjaaltjes, een wielershirt en een jack van Poels. De spanning stijgt als Wilhelmien de lootjes uit een mandje trekt. Ze laat een trommel spekjes en winegums rondgaan.

René Poels, speaker van dienst, vertelt dat zijn neefje steeds beroemder wordt. Van over de hele wereld komt er tegenwoordig fanmail binnen. „De laatste tijd krijgen we veel berichten uit Rusland. Daar staan soms de gekste verzoeken tussen. Of ze een wielershirt kunnen krijgen waar Wouts zweet nog in zit. Of hij een videoboodschap wil inspreken voor een echtpaar dat zestig jaar getrouwd is. Wout gaat daar niet op in. Hij wil alleen bezig zijn met fietsen.”

 

Om elf uur parkeert chauffeur Piet zijn bus in Hoei. Roy Goossen, kastelein van café De Zwart, pakt met wat kameraden twee koelboxen met in totaal 150 blikken bier en minstens zo veel knakworsten uit de bagageruimte onderin. Dat gaat op een rollend karretje en zo loopt de fanclub door de Chemin de la Haute Sarte richting de Muur van Hoei.

De fans vallen daar in groepjes uiteen: de oudere garde neemt plaats in campingstoeltjes op een grasveld pal naast de finishlijn, met perfect zicht op een levensgroot scherm waar de koers live op wordt uitgezonden. Vijftien gasten van een jaar of dertig lopen naar hun vaste stek op de flanken van de Muur, honderd meter van de finish. Elk jaar gaan ze daar staan. Onder hen Pieter van de Water, sinds de basisschool de boezemvriend van Poels. De twee stonden zij aan zij in de verdediging van de plaatselijke voetbalclub, Poels linksback, Van de Water als laatste man. Het werd geen succes. Hard fietsen gingen hem stukken beter af.

Van de Water reed talloze keren voor Poels uit tijdens trainingen op een scooter. Hij huurt het huis dat Poels in Blitterswijck kocht voor hij naar Monaco verhuisde, en de meeste van zijn vrije dagen gaan op aan zijn boezemvriend. Bij zijn sollicitatie gaf hij aan vakantie op te willen nemen op alle dagen dat Poels koerst. „Wout gaat boven werk. Waarschijnlijk fietst hij nog maar een jaar of vier. Werken kan altijd nog.”

Rond het middaguur opent hij een koffertje met een gasbrander, om de knakworsten mee op te warmen. Van de Water haalt de kokende blikken van het vuur met een waterpomptang. „Genieten dit”, zegt hij terwijl hij broodjes opensnijdt. „Ik droom ervan dat Wout hier Valverde [Alejandro, vijfvoudig winnaar van Waalse Pijl] klopt. En dat-ie dan vlak voor de finish nog even grijnzend omkijkt.”

Foto Ivan Put 

Op zijn gemak

Om half vier passeert het peloton de Muur van Hoei voor de tweede keer. Poels zit halverwege, moest een gaatje laten door een valpartij vlak voor hem. „Komaan Wout”, schreeuwt Van de Water als zijn maat voorbij komt.

Drie kwartier later staat hij bovenop een koelbox. Hij ziet hoe Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde vechten om de zege, die naar de Fransman gaat. En dan is het wachten op Wout. De Waalse Pijl is ontaard in een slagveld. „Ik hoop wel dat-ie ’m uitrijdt”, zegt Van de Water. Wout Poels rijdt in een kleine groep op zijn gemak omhoog, in de buurt van Steven Kruijswijk. Hij wordt 64ste. De topvorm is nog ver weg. „Dit is de werkelijkheid”, zegt Jos Poels, terwijl hij een zak friet wegwerkt. Fanclub Wout Poels doet nog een afzakkertje in café La Sarte en stapt dan in de bus. Onderweg draaien ze een carnavaleske lofzang op hun held, vertolkt door een trio uit Deurne.

Nog voor de grens met Nederland krijgt Wilhelmien een appje. „Leuke dag gehad”, schrijft haar zoon. „Voelde me al beter dan zondag.”

 

 

 

Amstel Gold race

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 16 april 2018

Bericht in de Limburg 16-04-18: 

Ten onder op Limburgse pukkel

Als een duveltje uit een doosje verscheen zijn naam afgelopen week alsnog op de startlijst van de Amstel Gold Race. De sleutelbeenbreuk van Wout Poels bleek onverwacht tóch voldoende geheeld om de heuvelklassieker te kunnen rijden. Maar het werd voor de Limburger een dag om snel te vergeten.

DOOR RON LANGENVELD

 

VILT

 

Drama op de Loorberg. Even voorbij Slenaken zijn er nog een kleine vijftig kilometer te gaan tot de finish van de Amstel Gold Race, maar aan de staart van het peloton bungelt een zichtbaar zwoegende renner in een Sky-shirt. Wout Poels, de man die in de grote koersen met Chris Froome in zijn wiel de steilste berghellingen bedwingt, gaat deze middag op een Limburgse pukkel roemloos ten onder. „Tot 150 kilometer ging het goed, maar daarna voelde ik dat het lampje langzaam uit ging”, luidt het commentaar van de Noord-Limburger na afloop. „Dan wordt het een lastig verhaal.” De finish haalt Poels uiteindelijk niet. „Maar toen ik ‘Luik’ (Luik-Bastenaken-Luik 2016, red.) won, reed ik hier ook niet zo denderend”, relativeert hij meteen.

 

Bovendien: zijn voorbereiding was allesbehalve ideaal na die lelijke val in Parijs-Nice. Hij zou eigenlijk niet eens starten, tot Team Sky vorige week op de valreep meldde dat de Limburgse brokkenpiloot alsnog zijn opwachting zou maken in de Nederlandse klassieker. Een laatste scan van zijn sleutelbeen in het ziekenhuis op Tenerife, waar hij de afgelopen drie weken op trainingsstage was, gaf definitief de doorslag. „De breuk bleek sneller geheeld dan gedacht”, glimlacht Poels.

 

Maar veel had het niet gescheeld. „Ik heb zelfs overwogen om de heuvelklassiekers deze week maar helemaal te laten schieten”, erkent hij. Om in plaats daarvan de Italiaanse rittenkoers Tour of the Alps te rijden als voorbereiding op de grote ronden. Want dát zijn de hoofddoelen voor Poels dit jaar: de Giro en de Tour, waarin hij opnieuw in de rol van superknecht bergop Chris Froome aan de eindzege moet gaan helpen.

 

Juist dat ook maakte die val vijf weken geleden in Parijs-Nice extra pijnlijk. Juist die zeldzame keer dat de renner uit Blitterswijck als kopman eindelijk eens voor zijn eigen klassement en kansen mocht gaan van de Sky-leiding. En na zijn winst in de individuele tijdrit was hij hard op weg naar de eindzege in de Zuid-Franse rittenkoers ook. Tot die ene fatale bocht in de zesde rit, waarin hij in de afdaling op een paar kilometer van de finish hard tegen het asfalt kwakte.

 

De plek van de breuk doet nog steeds een beetje pijn. Maar daar heeft hij, in tegenstelling tot zijn benen, geen last van gehad vandaag. „Nee, dát ging eigenlijk best goed.” Vier dagen na de operatie fietste hij bij moeder in de garage in Blitterswijck alweer voorzichtig op de rollen. „Ik was even terug bij ma, ja”, lacht hij. „Ik kon mijn schouder nauwelijks bewegen. En in Monaco woon ik alleen. Ik kon niet eens boodschappen doen. Dan is het wel handig dat er iemand in de buurt is die je een paar dagen kan helpen.”

 

Ook de eerste week met Sky op Tenerife wilde het nog niet echt lukken. „Daarna ging het met de week beter.” De laatste dagen kon hij Froome en consorten als vanouds zijn achterwiel laten zien. „Maar na zo’n hoogtestage heb je meestal even nodig voordat je echt goed bent”, zegt hij over deze tegenvaller in Limburg. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik die hij overmorgen en zondag rijdt, liggen hem van nature sowieso beter. „De Waalse Pijl, daar had ik dit jaar eigenlijk mijn zinnen op gezet”, zegt hij. Tot die val dus. En nadat hij vorig jaar in Luik-Bastenaken-Luik de kans had gemist om na zijn zege in 2016 met startnummer één te mogen vertrekken, is hij erop gebrand om daar dit jaar wél te starten.

 

Over zijn vorm maakt Poels zich toch geen zorgen. „Ik heb deze winter duidelijk weer een stapje kunnen maken”, klinkt de inmiddels dertigjarige renner positief. Zijn indrukwekkende zege op de steile Alto Allanadas in de Ruta del Sol in februari en zijn puike prestaties in Parijs-Nice staven dat gevoel. In de Ronde van Italië die over een kleine drie weken in Jeruzalem van start gaat, verwacht hij dan ook weer helemaal de oude te zijn. „Het zou mooi zijn op daar top-tien te rijden.” Net als in de Vuelta zal Poels in de Giro de rol van back-up-renner vervullen achter kopman Chris Froome. Als Froome mag rijden uiteraard, gezien het nog steeds lopende onderzoek naar diens salbutamolwaarden. Maar daar twijfelt Poels niet aan. „Die gaat zeker rijden. De resultaten van het onderzoek worden pas na de Giro verwacht.” Dan:

 

 

„Ik kan natuurlijk niet in het koppie van Chris kijken”, zegt Poels. „Maar hij zit zeker met deze zaak in zijn maag.” Of dat ook de prestaties van de Brit gaat beïnvloeden, daar is Poels echter nog niet zo zeker van. „Ik zie hem in ieder geval nog steeds heel erg hard de berg op rijden.”

Parijs Nice 5e etappe Val

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 09 maart 2018

Tijdens de 5de etappe van Parijs Nice is Wout hard gevallen op 7 km voor de streep. Hij heeft moeten opgeven.

Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat Wout zijn linkersleutelbeen heeft gebroken. 

 

Wout blijft optimistisch ondanks zware val

 

Wout Poels hoopt binnenkort weer op de fiets te zijn na het ondersteunen van een gebroken sleutelbeen bij een valpartij op de zesde etappe in Parijs-Nice.

De Nederlander gleed uit in de snelle afdaling van de Cote de la Colle-sur-Loup in de laatste kilometers van de dag na de strijd tussen de algemene kanshebbers.

 

Na een reis naar het ziekenhuis, samen met de medische staf van Team Sky, bevestigden röntgenfoto's naast schaafwonden ook een gebroken linkersleutelbeen.

 

"Ik kon gewoon niet meer de bocht halen. Ik was er helemaal in gegaan, "legde Poels uit, die op het moment van de crash als tweede overall had gelegen.

 

"Het is zo teleurstellend omdat ik me echt heel erg goed voelde. Maar zo is het leven soms.

 

"Ik zal nu een plan maken met de dokters over wat te doen met mijn sleutelbeen. Ik was van plan om toch een periode van rust na Parijs-Nice te hebben, dus we zullen zien. "

 

Sergio Henao is nu de best geplaatste Team Sky-rijder op het leaderboard, 46 seconden terug op de gele trui. Ondanks de teleurstelling wil Poels het positieven benadrukken en zijn ploegmaat aanmoedigen voor het laatste weekend van de race.

 

Hij voegde eraan toe: "Ik kan in ieder geval de TT winst uit de race halen - dat is iets. Hopelijk kan Sergio het afmaken voor het team. "

 

 

Lees meer op https://www.teamsky.com/#p13TGRqU4RgmrEKB.99