médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Ronde van Groot-Brittanni√ę 2de etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 03 september 2018

Wout is 7de geworden in de 2de etappe van de Ronde van Brittannie. Hij kwam 2 seconde achter de winnaar Cameron Meijer over de streep. Door dit resultaat klimt Wout in het klassement. Veel renners kwamen met grotere tijdsverschillen over de streep waardoor het aantal kanshebbers een stuk kleiner is geworden. 

Ronde van Groot-Brittanni√ę 1ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 03 september 2018

Andr√© Greipel (Lotto-Soudal) heeft de eerste rit in de Ronde van Groot-Brittanni√ę naar zijn hand gezet. De Duitser was in een massasprint sneller dan Caleb Ewan, die hem volgend jaar opvolgt bij de Belgische ploeg.¬†Voor eigen volk wilde Tour-winnaar Geraint Thomas zijn fans plezieren. Op 8 kilometer van de finish gooide Thomas op Belmont Hill zijn troeven op tafel.¬†De Brit kreeg het gezelschap van de Quick-Step-tandem Julian Alaphilippe-Bob Jungels en zij probeerden hun overwicht uit te buiten.

Jungels trok solo op avontuur, maar werd bij het ingaan van de slotkilometer gegrepen. Met Fernando Gaviria had Quick-Step nog een wapen achter de hand, maar de Colombiaan schoot zijn kogel iets te vroeg af.

 

 De timing van André Greipel was beter: de Duitser was een zucht sneller dan Caleb Ewan, die volgend jaar de fakkel overneemt bij Lotto-Soudal. De Duitser is uiteraard ook de eerste leider.
Wout kwam als 10de over de streep. 

Tour de France 2018 etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 28 juli 2018

Het eerste gedeelte van de etappe werd gecontroleerd door Sky, waarbij Wout vooral het tempo bepaalde. De dood of de gladiolen, dat moeten Bardet, Landa, Zakarin en Majka op ruim 100 kilometer van de finish gedacht hebben. Met z‚Äôn vieren staken ze ‚Äď in verschillende trapjes ‚Äď het vuur aan de lont op de Col du Tourmalet.¬†Het kwartet nam een tweetal minuten op de groep van de gele trui en trok richting een kopgroep van zo‚Äôn 10 renners, waarbij Alaphilippe zijn doel bereikte. Hij stelde zijn bergtrui veilig.¬†Landa wipte virtueel naar het podium, maar vooral LottoNL-Jumbo wilde de laatste kans in de bergen met beide handen grijpen. Het gebeuk van Gesink richting de laatste monstercol van deze Tour wierp zijn vruchten af, want de voorsprong van Landa en co smolt als sneeuw voor de zon.

Op de top van de Aubisquewas alles weer bij elkaar. De laatste vluchter  Majka begon met een piepkleine voorsprong aan de afdaling, met nagenoeg alle favorieten in elkaars zog.

De Pool was er al snel aan voor de moeite dankzij regisseur Roglic, die de risico’s niet schuwde in de afdaling. Op ruim 8 kilometer van de finish sloop de kopman van LottoNL-Jumbo meter per meter weg van zijn concurrenten.De rest was geklopt. Roglic soleerde naar de ritzege en pakt voorlopig de derde podiumplaats als toetje.

 

Tour de France 2018 17e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 26 juli 2018

Nairo Quintana heeft z‚Äôn wat grijze Tour kleur gegeven met een knappe overwinning in de 2e Pyrenee√ęnrit. De Colombiaan fladderde solo naar de winst op de Col de Portet. Bij de favorieten mag Chris Froome de eindzege stilaan vergeten. Leider Geraint Thomas deed een prima zaak. Tom Dumoulin wipte over Froome naar de 2e plaats in de stand.

Hoewel de renners opgesteld stonden als bolides, kreeg de ultrakorte bergrit geen Formule 1-start. Na het stukje pure slapstick trok Kangert op avontuur, met Alaphilippe als belangrijkste bondgenoot.

 

 

 

De Fransman stelde zijn bollentrui weer wat meer veilig, de Est ging op zoek naar de ritzege. Maar op de loodzwareslotklim, de Col du Portet, werd hij overvleugeld door Quintana.

 

De Colombiaan kwam eindelijk boven water en poetste zijn blazoen toch een beetje op met een mooie ritzege.  Daniel Martin klauterde naar de tweede plaats.

De Colombiaanse dagwinnaar stond ver genoeg in het klassement en zaaide met zijn aanval geenszins paniek bij Sky, dat ook in deze aparte koersformule zijn overmacht etaleerde. Wout bepaalde lange tijd het tempo, hij was al een keer gelost maar kwam toch weer terug en hield het tempo toen enkele kilometers goed strak. Op 5 km voor het einde nam Bernal het tempo over van Wout. 

Roglic daagde Thomas uit met enkele prikjes, maar de gele trui bezweek niet. Het kind van de rekening was ploegmakker Froome, die in de slotkilometers zijn droom van een 5e eindzege min of meer zag uiteenspatten.¬†Met z‚Äôn drie√ęn¬† trokken ze naar de slotkilometer.

De gele trui perste er nog een sprintje uit, zette zijn concurrenten nog op enkele tellen en raapte en passant de resterende bonificatieseconden op. De conclusie: na een vlekkeloos parcours zit Thomas dus nog wat steviger op zijn gele troon.  
Wout kwam als 19e over de streep op ruim 5 minuten van de winnaar.

Tour de France 2018 16e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 24 juli 2018

Terwijl er in de eerste week amper interesse was voor de vlucht van de dag, toonde vandaag zowat iedereen belangstelling voor een ritje op de eerste rij. De aanvalsdrang van de renners werd wel even abrupt afgebroken door een protestactie van Franse landbouwers (en bitse reactie van Franse gendarmes).

Pas na 100 kilometer reed een peloton van 47 renners weg. Voorin werd op de twee cols van eerste categorie het uitdunningsproces voortgezet. Alaphilippe deed uitstekende zaken voor zijn bergtrui, maar leek voor de ritzege zijn meerdere te moeten erkennen in Yates. De Brit van Mitchelton-Scott reed weg op de Col du Portillon en mocht de afzink richting Bagnères-de-Luchon aanvatten met een voorspoing van 20 seconden. Iedereen hield zijn hart vast voor de risico’s van lefgozer Alaphilippe, maar het was Yates die onder de druk bezweek. Op 7 kilometer van de finish schoof hij onderuit en weg was de ritzege. Alaphilippe snelde hem voorbij en mocht na een meesterlijke afdaling weer het zegegebaar maken. Bij de favorieten bleef het windstil. Wout reed de laatste voorop in de sky trein en kon het in de afdeling rustig aan doen. 

Tour de France 2018 13e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 20 juli 2018

Vandaag werden de Alpen verlaten en richting de Drome gereden met als finishplaats Valence. Een etappe voor of een groep ontsnappers of toch iets voor de sprinters, al waren er gisteren genoeg sprinters gesneuveld. Uiteindelijk werd het iets voor de sprinters nadat een groepje een tijd vooruit gereden had.¬†¬†De Belg Thomas De Gendt en de Nieuw-Zeelander Tom Scully ontsnapten aan het begin van de 169,5 kilometer lange rit, die begon in Bourg d'Oisans . Zij kregen gezelschap van Dimitri Claeys uit Belgi√ę en de Zwitser Michael Sch√§r. De voorsprong van het viertal bleef beperkt tot iets minder dan¬† 3 minuten.
Schär moest in de laatste 24 kilometer alleen door. Hij werd bij het vliegveld van Chabeuil  op 6 kilometer voor de eindstreep ingerekend. Sagan bleek vervolgens in de sprint de snelste in de straten van Valence.
Wout kwam op ruim 3 minuten binnen.

Tour de France 2018 12e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 19 juli 2018

De 12de etappe was de etappe naar Alpe d'Huez. Het Steven Kruijswijk die de gehele etappe in de aanval was maar op 3,5 km van de streep voorbij gereden werd. 

Na een machtige solo van Kruijswijk hield hij nog ruim vier minuten over op de voet van de Alpe d’Huez, waar hij solo aan kop aan begon. Maar het razende pelotonnetje met favorieten kon hij niet achter zich houden. In de slotfase sprintten Dumoulin, Thomas, Froome en Landa om de dagzege. Die was voor Thomas.

 

Wat het nog eens extra spannend maakte, is dat de tijdwaarneming af en toe niet klopte, waardoor het leek dat de verschillen niet klopten. In de slotfase gebeurde er nog van alles. Nibali viel, Froome ging weer in de aanval, 3,7 kilometer voor de meet. De Brit was niet te houden en reed Kruijswijk 3,5 kilometer voor de finish op een hoopje. Maar de achtervolgers, met Thomas, Dumoulin en Bardet, kwamen terug,. na een steekspel reden Dumoulin en Thomas weg.

 

Nibali en Roglic probeerden nog bij de vier terug te komen. In de eindspurt versloeg Thomas alles en iedereen en liet Dumoulin en vooral Kruijswijk achter met een kater.

 

Wout was vandaag alleen op de Col de la Croix de Fer te zien. Hij reed toen kilometers op kop, maar toen was de werkdag weer voorbij. 

Etappe 10 Tour de France 2018

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 17 juli 2018

Julian Alaphilippe heeft de eerste Alpenetappe naar zijn hand gezet. De Fransman overwon als sterkste vluchter in de finale de Col de Romme en de Col de la Colombi√®re, en kwam solo aan in Le Grand-Bornand. Waar de vluchters voor spektakel zorgden, hielden de favorieten voor het klassement zich rustig. Greg Van Avermaet ‚Äď die ook onderdeel uitmaakte van de kopgroep ‚Äď mag mede hierdoor een dag langer het geel dragen.

Na een ploegentijdrit, vijf massasprints, een krachtspurt, een puncheuretappe, veertien heuveltjes, 21,7 kilometer aan kasseien en bijna 1569 afgelegde kilometers doemden ze vandaag eindelijk op; de bergen!
De eerste Alpenrit van Annecy naar Le Grand-Bornand beloofde meteen het nodige spektakel. Over een afstand van 158,5 kilometer had de Tourorganisatie de beklimmingen van de Col de la Croix Fry, Montée du plateau des Glières, Col de Romme en Col de la Colombière uitgesmeerd.
Om 13:15 vertrok het peloton vanuit het zonovergoten Annecy richting het eerste ankerpunt van de dag: de Col de la Croix Fry.
Een omvangrijke kopgroep ging er vantussen. Hierbij de uiteindelijke winnaar en de gele truidragen Greg van Avermaet. 

Waar het peloton zich op de Col de Romme nog gedeisd hield, legde Sky op de Colombi√®re een strak tempo op. Buiten een natuurlijke selectie, kwam geen enkele klassementsrenner in de problemen. Tot enkele kilometers van de top, toen Rigoberto Ur√°n ‚Äď de nummer twee van vorig jaar ‚Äď het tempo niet meer aankon. Even later moest ook Bob Jungels, de nummer vier in de stand, afhaken.

 

Een kilometer voor de top schudde Daniel Martin een versnelling uit zijn benen. Het was echter Egan Bernal die met een tempoverhoging de Ier binnen schot wist te houden. Een versnelling die nefast bleek voor Bauke Mollema, Rafal Majka en Ilnur Zakarin; zij moesten vlak voor de top afhaken. Uiteindelijk reden de overgebleven favorieten en groupe naar Le Grand-Bornand.

 

 

Dit was echter allemaal achter een uitgebreid zegevierende Alaphilippe, die zijn eerste ritzege in de Tour wist te boeken. Izagirre wist op respectabele achterstand Taaramäe te vloeren voor de tweede plaats. Mollema, Zakarin en Majka verloren uiteindelijk gevoelige tijd op de concurrentie. Urán was de grote verliezer van de dag; hij verloor uiteindelijk ruim zes minuten. Wout liet zich al weer iets meer zien. De eerste keer was het op 80 km voor de streep toen Froome een lekke band kreeg en het Wout was die hem terugbracht. Daarna was hij nadrukkelijk in beeld toen hij het tempo bepaalde bergop op de laatste beklimming. Hij kwam uiteindelijk op ruim 4 minuten over de streep. 

Etappe 9 tour de France 2018

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 16 juli 2018

Roubaix 2018: stof, spektakel en een tevreden Wout Poels

Een kleine delegatie van de fanclub van Wout Poels (drie ooms en een neef die ook Wout(er) heet) heeft de hitte van Roubaix getrotseerd en de hele dag genoten van de sfeer rondom de finishplaats in deze beroemde wielerstad in het noorden van Frankrijk. Op 450 meter voor de kalkstreep parkeerden we ons campertje in de schaduw van enkele grote stadsbomen. Al snel hebben we contact met andere supporters en worden verhalen uitgewisseld. Om de vijftig meter staan aan weerszijde van de baan Franse agenten. Geregeld passeert ook nog een groep specialisten van de politie, zwaar bewapend en met honden. Vlak voor de binnenkomst van de renners patrouilleren ook een achttal zwaar bewapende militairen in de supporters zone. Bovendien is het hele circuit in de stad afgeschermd met vrachtwagens die de wegen blokkeren.¬† De overheid en politie doen er alles aan om dit grootste sportevenement vlekkeloos te laten verlopen. We maken kennis met een grote delegatie van de deze week opgericht fanclub van Tom Dumoulin. Mooie club met sympathieke supporters.¬† Op de grote schermen bij de finish volgens we het spektakel over de kasseien. Dan heeft Wout zijn werk al gedaan. Vandaag moest hij de koers namens SKY hard maken de eerste 50-60 kilometer. Dat heeft hij gedaan. Vervolgens kon hij zich laten afzakken en ‚Äėrustig‚Äô de 12 kasseien stroken passeren. Later bij de SKY wagen spreken we met hem terwijl hij fans handtekeningen geeft en geregeld op de foto gaat met fans. De rust en sfeer bij de SKY wagens zijn opvallen relaxed. Geen gefluit of boegeroep. Chris Froome, zijn gezicht vuil met een dikke laag stof, fiets uit en staat vervolgens rustig de internationale pers te woord. Iedereen wil met hem op de foto. Hij laat het allemaal gebeuren. Ondertussen staat Wout in de SKY bus onder de douche. Als hij naar¬† buiten komt volgt applaus en roep om handtekeningen. Deze keer gaan de ooms (Jos, Jan en Ren√© en neef en naamgenoot Wout Poels) voor. Foto‚Äôs en gezellig bijkletsen. ‚ÄúHet echte werk voor mij begint overmorgen. Dinsdag in de Alpen‚ÄĚ, zegt Wout.

 

 

Tour de France etappe 7+ 8

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 14 juli 2018

De zevende en achtste etappe zijn beide gewonnen door Dylan Groenewegen. Gisteren tijdens de langste etappe van 231 km was het helemaal niets wat er gebeurde. Wout die aan het einde met Robert Gesink zat te buurten aan de start van het peloton was een van de weinige dingen die te zien waren. Tijdens de eindsprint was het Groenewegen die alle andere sprinters zijn wil op legde. 
Vandaag tijdens de 8ste etappe was het weer Groenewegen die alles en iedereen klopte en zo zijn 2de etappe overwinning kon pakken. 
Morgen komt er een etappe met veel kasseienstroken. Dat zal een heel ander beeld geven dan de afgelopen 2 etappes. 

Etappe 5 en 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 12 juli 2018

Gisteren was het etappe 5, de etappe werd een sprint tussen een aantal sterke sprinters. De winst ging uiteindelijk naar wereldkampioen Peter Sagan. Hij bleef Cobrelli net voor en derde werd Gilbert. Greg van Avermaet bleef met een zevende plaats genoeg in de buurt om zijn gele trui te behouden. 
Vandaag was er een zelfde soort aankomst ditmaal op de Mur de Bretange.¬†Daniel Martin heeft deze sprint bergop op de M√Ľr-de-Bretagne gewonnen. De Ier van United Arab Emirates ging vroeg aan en werd niet meer teruggepakt door de favorietengroep, met daarbij de gele Greg Van Avermaet. Tom Dumoulin en Romain Bardet hadden pech aan het einde en verloren tijd.
Wout kwam net als gisteren op een kleine achterstand binnen nadat hij zijn werk voor de ploeg gedaan hebt. 
Morgen weer een kans voor de sprinters in 231 km lange etappe met weinig hoogteverschil. 

Tour de France 2018 4e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 juli 2018

Frankrijk-Belgi√ę van vanavond was ook in het peloton een belangrijk gespreksonderwerp. Het inspireerde zelfs de vlucht van de dag: 2 Fransen en 2 landgenoten bundelden hun krachten. Na amper 200 meter kreeg de poging van Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert), Claeys en Perez (Cofidis) en Cousin (Direct Energie) de goedkeuring van het peloton.

Een geschiedenisloze sprintersrit met een klassiek verloop leek in de maak, maar dat draaide toch anders uit. Het kwartet deelde zijn krachten uitstekend in en was een gesel voor de sprintersploegen. Ploeg, bedoe ik, want Quick-Step werd in het grootste deel van de jacht aan zijn lot overgelaten.

Het rekensommetje dreigde in de soep te draaien, maar de laatste rechte lijn van 4 kilometer nekte de vluchters. Van Keirsbulck werd net, als vorig jaar in de 4de etappe, na het 1km doek nog gegrepen door het uitgedunde peloton. Dat het peloton uitgedunt was kwam door een valpartij in de slotfase. Benoot, Zakarin en Gallopin waren de voornaamste slachtoffers.

Wout kwam op 3:22 over de streep. 

 

 

Uitgebreide treintjes waren er niet te bespeuren in de laatste kilometer, maar een uitmuntende Richeze knapte het werk van 2 à 3 wagonnetjes op. Hij piloteerde Gaviria perfect, maar Greipel zette vanop de tweede lijn erg krachtig aan en leek de Colombiaan te grazen te nemen. Maar de Tour-debutant kon in de slotmeters zijn tenen nog wat extra uitkuisen en zette zijn teller toch nog op twee.

Tour de France 2018 3e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 09 juli 2018

BMC heeft de derde etappe van de Tour de France gewonnen. De Amerikaanse formatie legde het 35,5 kilometer lange parcours van de ploegentijdrit in en rond Cholet als snelste af. Greg Van Avermaet neemt de gele trui over van Peter Sagan.
Door het tijdsverlies van hun kopmannen, gingen de ploegen Mitchelton-Scott, Sky, Movistar en BMC vroeg in de wedstrijd en kort na elkaar van start. De Australi√ęrs vertrokken als eerste en wisten een snele richttijd neer te zetten. Bij Sky moest eerst¬† Luke Rowe en daarna¬† ook Wout afhaken, waardoor de ploeg nog maar met zes overbleef. Mede door lange kopbeurten van Chris Froome, wist de ploeg onder de tijd van Mitchelton-Scott te duiken. Movistar deed het minder. Valverde, Quintana en Landa verloren 49 tellen op Sky.
BMC slaagde erin om vier tellen onder de tijd van Sky te rijden en kon plaatsnemen in de hot-seat. Geen ploeg die daarna nog aan de tijd van BMC kon komen,Quick-Step Floors leek de grootste bedreiging voor BMC, maar bij de blauwe brigade  liep het niet op rolletjes. Nadat Gaviria moest afhaken, viel de ploeg uit elkaar en ging de een na de andere renner eraf.
Desondanks bleef Quick-Step in het spoor van de tijd van BMC, waardoor een spannend secondenspel ontstond. Met slechts enkele seconden verschil ontstond er een strijd om het geel tussen Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert.
De strijd om het geel zou uiteindelijk in het voordeel van Van Avermaet beslecht worden. Quick-Step moest aan de finish zeven tellen toegeven op BMC, dat daardoor net als twee jaar geleden de ploegentijdrit in de Tour wist te winnen.

Uitslag Team Time Trial - Cholet ‚Äļ Cholet (35.5km)

1 BMC Racing Team38:46

2 Team Sky0:04

3 Quick-Step Floors0:07

4 Mitchelton-Scott0:09

5 Team Sunweb0:11

6 Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale0:35

7 BORA - hansgrohe0:50

8 Astana Pro Team0:51

9 Team Katusha - Alpecin0:53

 

10 Movistar Team0:54

De 4e etappe van de Ronde van Frankrijk is een glooiende aangelegenheid in het zuiden van Bretagne. Het parcours is niet zo geaccidenteerd dat sprinters het kunnen vergeten, maar ze moeten absoluut goed kunnen timen. In de laatste 2 kilometer loopt de weg namelijk vals plat op. Te vroeg aangaan kan zelfmoord betekenen.

Tour de France 2018 2e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 08 juli 2018

Vandaag wederom een hectische finake, wederom een valpartij in de finale. Echter dit maal binnen de laatste 3 km. Net als gisteren was het een zenuwachtige bedoening in het peloton. Yates en Démare stonden te voet, maar konden met hulp van ploeggenoten opnieuw aansluiten. Dat geluk had Marcel Kittel niet, want zijn tube liep te dicht bij de finish in La Roche-sur-Yon leeg. Quick-Step en Gaviria hadden de beste kaarten in handen toen het peloton de aankomstplaats binnen kwam denderen, maar op anderhalve kilometer van de streep strooide de valpartij roet in het eten.

Een klein groepje ontsnapte aan het onheil en streed voor de zege. De mannetjes van Bora waren in het overtal en dus gokte  Démare op de verrassing. De gok pakte verkeerd uit, want Sagan kwam er met een paar machtige halen uit. Hij hield Colbrelli, die misschien wel de snelste sprint van allemaal reed, af op de streep.
Wout zat achter de val en kreeg op de 153ste plaats dezelfde tijd als winnaar Sagan. 


Morgen is er een ploegentijdrit van 35,5 kilometer. 

Afstanden & hoogtemeters 

Hoogtemeters: 275 m. 

Klimmen: 4,1 km. 
Dalen: 4,2 km.
Vlak: 27,2 km. 

Totaal: 35,5 km.

Tour de France 2018 1ste etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 07 juli 2018

Na de ronde van Italie ging vandaag het programma van Wout verder met de Tour de France. Het ging vooral voor de start of Froome wel of niet mee mocht doen. Uiteindelijk stond ook Chris Froome als kopman van team Sky aan de start. Wout had al aangegeven dat hij met een andere taak dan in de giro van start zou gaan. De eerste week moet hij rustiger aan doen. Dus vandaag kon hij iets eerder rustiger aandoen, daardoor heeft hij het spektakel in de laatste 5 kilometer.  Een aantal valpartijen waardoor een aantal favorieten al op achterstand staan. Bij deze groep zit ook Chris Froome hij verloor 51 seconde op de winnaar Fernando Gaviria. De Colombiaan bleef in de massaspurt in Fontenay-le-Comte Peter Sagan nipt voor. Het sprintkanon van Quick Step-Floors mag daarom zondag in de gele leiderstrui rondrijden.
Wout kwam op ruim 2 minuten over de streep.