médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Wout Poels Fanclubdag 27 oktober 2012

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 20 september 2012

Wout Poels Fanclubdag 27 oktober 2012

Het bestuur van de Wout Poels Fanclub maakt bekend dat de tweede Wout Poels Fanclubdag plaatsvindt op zaterdag 27 oktober op het Dorpsplein en in Café De Zwart in Blitterswijck. Aanvankelijk was de fanclubdag gepland op zaterdag 20 oktober maar dan is de Vacansoleil Fanclubdag in Limburg.

 

Het programma start om 10.30 uur met de Henk Poels Memorial toertocht. Deze tocht is vernoemd naar de begin dit jaar overleden vader en grootste fan van Wout, Henk Poels. Als het even meezit fietst Wout zelf ook mee. De tocht is circa 50 kilometer. Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom. Voor kleedruimtes wordt gezorgd.

 

Het offici√ęle programma van de Wout Poels Fanclubdag is van 13.00 tot 16.00 uur op het Dorpsplein en in caf√© De Zwart met o.a. de offici√ęle opening, Demo Mountain Bike, Vacansoleil Springkussen

Fietssimulator Alpe d’Huez, muziek en Verkiezing fan van het jaar 2012. Wie wordt de opvolger van Hay Hermkens.

 

Nadere info: www.woutpoels.nl  of 0478-531230 / 0478698241

Uitzending TV Limburg

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 14 september 2012

15-09-2012

Vanaf zaterdagmorgen (15 september) 9.00 uur zendt TV Limburg een speciale editie van Sport Arena uit met als hoofdgast Wout Poels en als tafelgast Gert Jakobs (oud-wielrenner en tv-bekendheid van Tour de Jour). Bovendien komt secretaris René Poels van de Wout Poels fanclub aan het woord en zijn de sportieve dames en heren van de Toer en Wielerclub Noord-Limburg te gast. Ze onthullen de plannen voor een 800 meter lange wielerbaan in Venlo. Een flitsend programma dat gepresenteerd wordt door Maurice Graef. Het programma wordt zaterdag en zondag op de oneven uren uitgezonden. En om met Gert Jakobs te spreken: Kieke wow!!!!

Na de sessie werden nog foto's gemaakt waaronder een samen met de 77-jarige Jaap Kersten uit Siebengewald (lid van de TWC Noord-Limburg) die vijf keer de Tour de France heeft uitgereden en nu nog dagelijks 50 tot 80 kilometer fietst.

 

 

Update situatie Wout 20-7-12

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 20 juli 2012

Vacansoleil-DCM renner Wout Poels is ontslagen van de intensive care afdeling van het Viecurie ziekenhuis te Venlo. Hij ligt nu op een verplaagafdeling van het Venlose ziekenhuis. Omdat hij nog veel moet rusten ligt hij op een aparte kamer. Alleen zijn familie kan hem daar bezoeken. Volgens de ploegarts kan nu nog niet gezegd worden of Wout Poels volledig zal herstellen zodanig dat hij straks weer op wereldniveau kan wielrennen. De periode tussen drie weken na het ongeval en de komende drie maanden zijn van groot belang voor zijn verder herstel. De WK in Valkenburg is uitgesloten.

Wout Poels kijkt inmiddels positief vooruit. Hij maakt al voorzichtig plannen voor het volgend jaar.

 

Precies twee weken geleden was hij betrokken bij een zwaar ongeval in de Tour de France. Daarbij brak hij enkele ribben, scheurde zijn milt en liep een van de nieren letsel op.

 

Sterkte Wout Poels

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 12 juli 2012

11e etappe

Sterkte Wout Poels

Via een geheime bron, zal niet de naam van Joost Bos noemen,  hebben we deze foto gekregen dat Pieter van de Water deze tekst aan het schilderen is. Het was een tekst die tijdens de wedstrijd goed in beeld kwam: Sterkte Wout Poels. 
Zo zie je dat het geloof in Wout er nog steeds is.  

 

 preview

Rust is de remedie voor Wout Poels

 

De toestand van wielrenner Wout Poels is nog altijd stabiel. De renner uit Blitterswijck die bij een zware val in de Tour een gescheurde nier, gescheurde milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben opliep, arriveerde dinsdagavond in het Venlose VieCuri ziekenhuis.

,,Wout gaat niet achteruit dus dat is positief. Het enige wat voorlopig telt is rust, rust en nog eens rust om zijn gekwetste organen de kans te geven te herstellen‚ÄĚ, zegt zijn oom Ren√© Poels. Wel heeft de renner nog altijd erg veel pijn. ‚ÄúVooral door die gebroken ribben. Hij krijgt hevige medicatie om die pijn te verlichten.‚ÄĚ

 

Bron: Dagblad de Limburger

 

 

Update situatie Wout

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 10 juli 2012

Scan zet sein om Frankrijk te verlaten op groen


Wout is op weg naar Nederland. Een maandagavond gemaakte scan wees uit dat het vervoeren van de 24-jarige wielrenner van Vacansoleil-DCM verantwoord is. Vandaag is er een specifiek toegeruste ambulance vanuit Amsterdam naar Nancy gekomen om Poels op te halen en naar Nederland te brengen. Daar zal hij op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Venlo verder worden onderzocht en verpleegd.

Omdat hij in een buitenlands ziekenhuis opgenomen was, wordt hij drie dagen in quarantaine gehouden. ‚ÄúDe scan bevestigde dat Wouts gezondheidssituatie stabiel is en dat hij transportabel is‚ÄĚ, zegt manager Daan Luijkx van Vacansoleil-DCM. ‚ÄúWout wilde heel graag weg uit Frankrijk omdat er een taalbarri√®re was. Dichter bij huis zullen specialisten van verschillende ziekenhuizen samenwerken om hem de medische zorg te geven die hij nodig heeft‚ÄĚ, aldus Luijkx.

Wout was vrijdag, in de zesde etappe van de Tour de France betrokken bij een massale valpartij op ongeveer vijfentwintig kilometer van de finish. Daarbij liep hij een breuk in de linkernier, een gescheurde milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben op. Eerst werd hij overgebracht naar het militair hospitaal in Metz en later die avond werd Poels opgenomen in het academisch ziekenhuis in Nancy. Aan het einde van de week wordt een nieuwe scan gemaakt die inzicht in het herstel moet geven.

 

Wout heeft overigens nog wel veel pijn waarvoor hij de nodige medicatie krijgt. Verder is de situatie stabiel. Hoe het behandelplan er de komende dagen uitziet is nog niet bekend. De fanclub is zeer verheugd met dit positieve nieuws uit Frankrijk.

 

Beeld van Daan Luijkx bij www.nos.nl 

http://nos.nl/video/393562-luijkx-gaat-goed-met-poels.html

 

SBS Hart van Nederland over de fans en Wout Poels

 

 

 

Verslaggeefster Joya de Boer van SBS 6 Hart van Nederland heeft met cameraman Gideon Krijnen opnames in Blitterswijck en Meerlo gemaakt naar aanleiding van het ongeval van Vacansoleil wielrenner Wout Poels. Ze spraken met secretaris René Poels van de fanclub Wout Poels over de vele sympathieke reacties en steunbetuigingen uit het hele land. In Blitterswijck werden opnames gemaakt van de brandende kaarsjes voor Wout in de Antoniuskapel en in Meerlo van de etalage van slager Van de Pasch. SBS zendt het item vanavond uit om 22.30 uur.

 

 

 

Update etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 07 juli 2012

situatie van Wout

Wout heeft ernstige verwondingen opgelopen door zijn zware val in de 6de etappe van de Ronde van Frankrijk. Hij heeft een gescheurde nier en milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben opgelopen. "Zijn toestand is wel stabiel, hebben wij vernomen van ploegarts Peter Lagrou‚ÄĚ, zei een woordvoerder van de ploeg. Wout was toen in het militair ziekenhuis in Metz. Later op de avond is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Nancy waar hij zijn moeder en broer Norbert heeft gezien. Hij heeft volgens de ploegleiding van Vacansoleil-DCM goed geslapen en de situatie is stabiel.¬†

 

Update 11:30: Wout moet nog zeker enkele dagen in Nancy in het ziekenhuis blijven, er wordt daar afgewacht hoe de kwetsuren zich ontwikkelen. Verder is er geen nieuws. 

 

Reactie van  Daan Luijkx voor de start van de 7de etappe
http://nos.nl/video/392547-luijkx-wout-heeft-veel-pijn.html

Reactie van Johnny Hoogerland voor de start van de 7de etappe
 http://nos.nl/video/392546-soms-zijn-we-stel-idioten.html 

Mocht er in de loop van de dag zal er weer een update over zijn situatie komen. 

UPDATE 8-7-12 
Bron www.vacansoleildcm.com:

¬†Daan Luijkx: ‚ÄėPoels heeft veel pijn en moet veel rusten‚Äô


Wout Poels wordt wellicht na het weekend van Frankrijk overgebracht naar de intensive care van het universitair ziekenhuis in Maastricht. De onfortuinlijke renner van Vacansoleil-DCM verblijft sinds vrijdagavond in het academisch ziekenhuis in Nancy. Eerder die avond was hij in het militair hospitaal in Metz opgenomen met een breuk in de linkernier, een gescheurde milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben. Die kwetsuren liep de 24-jarige renner op bij een massale valpartij in de zesde rit van de Tour de France.

In het ziekenhuis in Nancy werken artsen die gespecialiseerd zijn in orgaanschade. Poels’ toestand is stabiel en hij is bij kennis. Urine en vocht in de nieren wordt kunstmatig afgevoerd. Als complicaties uitblijven, wordt hij wellicht maandag naar Maastricht vervoerd voor nader onderzoek en verdere behandeling. 

Zijn gezondheidstoestand en mate van herstel worden voortdurend nauwlettend in de gaten gehouden op de afdeling intensieve zorg. Manager Daan Luijkx van Vacansoleil-DCM bezocht zijn pupil inmiddels twee keer in het ziekenhuis. ‚ÄúHij moet veel rusten en hij vertelde dat hij veel pijn heeft. Hij is een klein beetje aanspreekbaar. Hij is momenteel niet de Wout zoals we hem kennen‚ÄĚ, aldus Luijkx.

Het noodlot sloeg toe voor Poels precies één dag voordat hij een gooi wilde doen naar de ritzege of de jongerentrui op La Planche des Belles Filles, een klim die de Limburgse klimmer op het lijf geschreven leek te zijn. Ook zijn ploegmaten kwamen niet allemaal ongeschonden uit de zesde etappe. Met name Lieuwe Westra, Kris Boeckmans en Rob Ruijgh ondervonden vandaag veel hinder van hun verwondingen.

 

 

Tour de France etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 06 juli 2012

Wout is toch uit de Ronde van Frankrijk gestapt.Hij was vrijdag één van de slachtoffers van een enorme crash op 25 kilometer van de finish. Aanvankelijk werd gemeld dat Poels was afgestapt, even later werd dat bericht door de Tour-organisatie weer ingetrokken. Niet veel later kwam toch het bericht dat Wout is afgestapt.

''Ik zag hem liggen in de sloot. Wout wilde na behandeling toch verder, maar na tien kilometer ging het echt niet meer'', vertelde ploegleider Michel Cornelisse met tranen in de ogen.

Volgens collega Hilaire van der Schueren was het een 'ouderwetse' Touretappe: ''De afgelopen dagen werd er rustiger gereden. Nu ging het weer hard en was er veel wind. Iedereen wordt bang en dan gebeuren zulke dingen.''

Hij is naar ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek. Hij heeft veel pijn en last van de ribben. 

 

 

 

Foto's www.nu.nl 

 

Foto via twitter bron onbekend

 

Tour de France 2012 etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 05 juli 2012

Rouen naar Saint-Quentin

André Greipel heeft de 5de etappe van de Tour de France 2012 gewonnen. De sprinter van Lotto-Belisol boekte zijn tweede ritzege op rij door in Saint-Quentin de sprint te winnen van Matthew Goss en Juan José Haedo. Achter Samuel Dumoulin (4e) en Mark Cavendish (5e).
Fabian Cancellara blijft leider in het algemeen klassement.

Vier renners kozen de aanval. Matthieu Ladagnous, Julien Simon, Jan Ghyselinck, en Pablo Urtasun kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Op 2.6 kilometer van de meet ontstond er weer een valpartij in het peloton waardoor het weer volledig uit elkaar werd geslagen.

Toen in de slotkilometer het door de val uitgedunde peloton naderde koos Jan Ghyselinck opnieuw de aanval en probeerde uit de greep te blijven van het peloton. De Belg slaagde echter niet erin om weg te blijven waarna Pablo Urtasuneen ook nog een poging waagde. Ook de Bask wist het niet tot de meet vol te houden waarna Greipel met een machtige sprint licht heuvelop de zege pakte.

Wout werd als 63ste genoteerd in de etappeuitslag. Hij heeft vandaag geen last gehad van de knie waarop hij gisteren gevallen was. Hij kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de komende etappes. Dat de ploeg vertrouwen in Wout heeft blijkt wel uit de tweet van ploeggenoet Lieuwe Westra:

@lieuwewestra:  100km in de bus naar hotel!! Onze kopman geeft tekst en uitleg over deze omgeving pic.twitter.com/WBJmkp6G 

Tour de France 2012 etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 04 juli 2012

214km Abbeville naar Rouen

André Greipel heeft zijn eerste ritzege in de Ronde van Frankrijk binnen. Een grote valpartij ontsierde de finale in hartje Rouen, waar de Duitse krachtsprinter Alessandro Petacchi achter zich hield. De Nederlander Tom Veelers werd knap derde. Op 2,8 kilometer van de meet deed zich op topsnelheid een grote valpartij voor, waarvan topsprinter Mark Cavendish het voornaamste slachtoffer was. In de tweede etappe kreeg Greipel nog klop van Cavendish. Wout lag ook op de grond bij deze valpartij, zijn knie lag een beetje open maar het was niet ernstig vertelde hij zojuist. De valpartij deed zich voor nadat Wout net terug in het peloton nadat hij probeerde met Sylvain Chavanel  en Samuel Dumoulin weg te geraken maar konden de verwachte massasprint niet voorkomen.

Greipel werd in de laatste kilometer in stelling gebracht door zijn ploeggenoten en boekte na 2011 de tweede Tour-ritzege van zijn carrière. Bij de valpartij wisten de grote klassementsrenners de dans overigens te ontspringen. De ploeggenoot van Wout sprinter Kenny van Hummel werd wel opgehouden.

De reactie bij nos,nl http://nos.nl/audio/391464-poels-lag-er-volle-bak-bij.html 

 

Tour de France 2012 etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 03 juli 2012

Orchies - Boulogne sur mer 197km

Tour de France 2012 etappe 3

Peter Sagan heeft zijn tweede ritzege geboekt door de derde etappe van de Tour de France te winnen. De Slowaak was op de slotklim naar Boulogne-sur-Mer iedereen de baas. Edvald Boasson Hagen kwam als tweede aan voor Peter Velits. Fabian Cancellara die als vierde over de meet  kwam blijft leider in het algemeen klassement.  

Door twee grotere valpartijen in de laatste 50  kilometer viel het peloton uiteen in een aantal stukken. Wout en de andere Nederlanders Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Rob Ruijgh wisten zich voorin te handhaven en finishten in de voorste gelederen. 

Wout kwam op een keurige 12de plaats binnen. In het algemeen klassement staat Wout nu 19de. 

Hij was dan ook blij met dit resultaat. Zijn reactie was dat hij zich goed voelde vandaag, blij was was de valpartijen had kunnen ontwijken. Hij gaf aan dat zich net een cowboy voelde vandaag met het ontwijken van alle gevaren. 

Hoe ontspannen Wout was voor de start blijkt uit bovenstaande foto van Johnny Hoogerland. 

Tour de France 2012 etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 02 juli 2012

207.50 km Vise naar Doornik

Mark Cavendish heeft de tweede etappe Tour de France 2012 gewonnen. Na een vlakke etappe van 207.5 kilometer van Visé  naar Doornik wist de regerend wereldkampioen de massasprint te winnen voor André Greipel en Matthew Goss. Fabian Cancellara wist zich voorin te handhaven en blijft leider in het algemeen klassement.

Na 22 kilometer koos Anthony Roux de aanval.  Christophe Kern en de bolletjestrui van Michael Morkov wisten bij hem aan te sluiten. Het drietal kreeg een voorsprong van maximaal 8 minuten. Op 27 kilometer van de meet liet Roux zijn twee metgezelle  achter en bleef tot op 14 kilometer voor de finish op kop.

Cavendish boekte met deze overwinning zijn 21e  etappezege in de Tour de France. Wout eindigde in het peloton. 
In de stand veranderd er niet veel, Wout steeg 1 plek in het AK en staat nu 21ste.  

Tour de France 2012 etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 01 juli 2012

198 km Luik- Seraing

Profiel vd etappe: 

Bij Vacansoleil-DCM is het woord 'bolletjestrui' gevallen in de bus, onderweg naar de eerste etappe. Dit verklapte Wout Poels vlak voor de start aan Han Kock (bron nos.nl)  http://nos.nl/video/390202-poels-we-denken-aan-bollen.html 

 

¬†Peter Sagan heeft de eerste etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Slowaak kwam in de rit over 198 kilometer van Luik naar Seraing bovenop de C√īte de Seraing als eerste over de finish. Bauke Mollema werd vijfde, voor Alejandro Valverde en Robert Gesink. Fabian Cancellara wist zijn gele trui te behouden.¬†De vlucht van de dag bestond zondag uit zes man. Yohann G√®ne, Pablo Urtasun, Maxime Bouet, Nicolas Edet, Anthony Delaplace en Michael Morkov mochten de hele dag op kop rijden en bepalen wie er met de bolletjestrui aan de haal zou gaan.¬†De Deen Michael Morkov bleek de beste klimmer. De coureur van SaboBank veroverde de bolletjestrui door drie keer als eerste boven te komen op de heuvels onderweg.¬†Het peloton werd, traditioneel in de eerste etappe weer, opgeschrikt door een aantal valpartijen. Rabo-renner Luis Leon Sanchez was √©√©n van de slachtoffers. De Spanjaard kon zijn weg weer vervolgen. Ook een toeschouwer die midden op de weg was gaan staan om een foto te maken, veroorzaakte een flinke valpartij.¬†Op acht kilometer van de finish was het gedaan met de kopgroep. Onder leiding van onder andere Philippe Gilberts BMC en het Lotto van Jelle Vanendert. Het was vanaf dat moment dringen voorin het peloton, alles renners met etappe- of klassementsambities wilden vooraan zitten voor op de laatste klim.Sylvain Chavanel ging op twee kilometer van de finish als eerste aan. Op de stijle klim rekte het peloton lang uit. Cancellara was de tweede die ging, hij kreeg Sagan en Edvald Boasson Hagen mee. Die weigerden echter lange tijd over te nemen, waarna Sagan met de dagzege aan de haal ging. Cancellara werd nog wel tweede, voor Boasson Hagen. Wout kwam in de eerste groep binnen op plaats 41. Dit in dezelfde tijd als de winnaar. ¬†In het algemeen klassement staat Wout 22ste.¬†

 Witte trui: 1e: Van Garderen 5:05:42, 2e: Boasson Hagen +1, 3e: Taaramäe +12, 4e: Wout +14, 5e: Sagan +14, 6e: Vichot +24

Reactie na de 1ste etappe van Wout: 

Zijn reactie bij NOS 
 http://nos.nl/audio/390282-poels-was-een-venijnige-aankomst.html

'De slotkilometers gingen wel erg hard. Het kostte me erg veel moeite om me te handhaven en daarom kwam ik in de slotfase kracht tekort om nog te sprinten', vertelde Wout na de rit. 'Ik had de intentie om aan te gaan, maar toen zag ik plotseling het bordje van 400 meter. Oei, dacht ik toen, dat is wel erg ver naar de streep. Voor de rest voelde ik me wel oké, al heb ik nog niet de topvorm te pakken.'