médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Articles in Category: Laatste nieuws

Tour de France 2019 etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 11 juli 2019

Dylan Teuns toonde zich de sterkste vluchter op La Planche des Belles Filles. De 27-jarige Belg van Bahrain Merida was in de loodzware slotmeters de betere van Giulio Ciccone, die op zijn beurt de gele trui over nam van Julian Alaphilippe.Bij de favorieten was Geraint Thomas de winnaar van de dag. Vandaag moest het voor de eerste keer gebeuren voor de klassementsrenners: La Planche des Belles Filles! De tweede en laatste etappe door de Vogezen ging ook over beroemde cols als de Grand Ballon en de Ballon d’Alsace, maar het was toch vooral uitkijken naar die 8,7 kilometer lange slotklim, met als toetje een onverharde passage van 900 meter.

Zo trokken 4 renners met een geruststellende bonus naar La Planche des Belles Filles, de slotklim: Ciccone en de 3 Blegen. Een gevaarlijke situatie voor de Italiaan, die het tempo zo strak mogelijk hield. Voor Wellens en uiteindelijk ook Meurisse ging het te snel, maar Teuns volgde zijn mede vluchter. Het was Ciccone die de forcing voerde, maar Teuns was in staat om de springveer van Trek-Segafredo te volgen. We kregen dan ook een tweestrijd om de ritzege. Op de onverharde stroken probeerde Teuns zijn Italiaanse metgezel uit het wiel te kletsen, maar Ciccone was taai. Teuns had echter nog een versnelling in petto, waardoor de Italiaan definitief moest passen.

De laatste kilometer was moordend, met niet alleen waanzinnig steile stukken maar ook nog eens onverharde stroken. Ciccone dwong Teuns de kop op, die daar verbazingwekkend goed mee omging. De Italiaan geraakte niet los uit de wurgende omknelling van de Belg van Bahrein. Teuns won uiteindelijk nog met een ruime voorsprong, Meurisse werd nog 3e. Ciccone houdt als troostprijs de gele trui over aan zijn onderneming.

En wat gebeurde er allemaal bij de favorieten? Movistar en Valverde probeerden de koers zo hard mogelijk te maken, maar niemand bleek bereid om de lont in het kruitvat te steken. Het was uiteindelijk de Franse kampioen Warren Barguil die voor de aanval koos, maar hij werd vrijwel meteen gecounterd door Mikel Landa. De versnelling van de Spaanse klimmer was sterk en sierlijk, maar Team Ineos raakte niet in paniek, waar Wout al een tijdje eerder rustiger aan kon gaan doen.

De ploeg van Wout werd echter afgelost door de jonge Fransman David Gaudu, die z’n longen uit zijn leef reed voor zijn kopman en thuisfavoriet Thibaut Pinot. Het tempo voor Gaudu lag moordend hoog, waardoor Landa weer werd ingerekend. Dit was het sein voor een bijzonder sterke Alaphilippe om te versnellen. De Fransman leek op weg naar tijdwinst, maar Geraint Thomas bleek het beste te hebben ingedeeld op de loeisteile stroken met stijgingspercentages tot 24%.
Wout kwam als 93ste binnen op ruim 19 minuten. 
Morgen lijkt het weer een sprintersetappe te worden als de etappe van 
Belfort naar Chalon-sur-Sa√īne gereden wordt over 230 km.¬†

Tour de France 2019 etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 10 juli 2019

Peter Sagan heeft zich een eerste keer laten opmerken in deze Tour de France, goed voor een 12e ritzege uit zijn carrière. In Colmar was hij de snelste in de sprint van het uitgedunde peloton. Wout van Aert eindigde op de tweede plaats, Matteo Trentin werd derde. Julian Alaphilippe besloot de rit op de tiende plek en behield de gele trui. Wout zat ook in het peloton en kwam als 77ste over de streep. 
De zege van Sagan kwam niet als een grote verrassing. De etappe, van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar, was op het lijf geschreven van snelle finishers die ook een heuvel op kunnen rijden. Veel echte sprinters ontbraken in de finale omdat ze in de heuvelachtige rit de aansluiting met de voorste groep waren verloren.
Voor de klassementsrenners  kwamen woensdag niet in de problemen. Zij konden hun krachten grotendeels sparen voor de eerste zware bergetappe van morgen. Het peloton vertrekt naar La Planche des Belles Filles. De aankomst ligt op 1140 meter hoogte en wordt via flinke stijgingen (tot 24%)  bereikt. Voor de klassementsrenners een eerste mogelijkheid om iets te gaan doen. 

Tour de France 2019 etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 09 juli 2019

De vierde etappe kwam nadat gisteren Mike Teunissen de gele trui verloor aan een imponerende Julian Alaphilippe. Die op indrukwekkende wijze het peloton verliet op de laatste korte maar steile klim. Hij kwam toen alleen aan. Wout verloor ook een kleine minuut in de laatste kilometers. 
De vierde etappe ging van Reims naar Nancy over een afstand van 213,5 km. Op voorhand iets voor de sprinters. Het werd een rustige etappe die inderdaad op een sprint uitdraaide. 

Het woord was aan de sprintersploegen, waaronder Lotto Soudal. De Belgische formatie probeerde Ewan in een zetel naar de laatste kilometer te brengen, maar de rood-witte brigade werd overvleugeld door de concurrerende ploegen. Geen enkele formatie wist het initiatief te nemen, waardoor het een chaotische sprintvoorbereiding werd. Op minder dan twee kilometer van de streep kwamen de mannen van Jumbo-Visma op kop van het peloton, maar Groenewegen zat niet aan het wiel van Teunissen. Het bleek een voorbode voor de daadwerkelijke eindsprint, want hij moest van te ver komen en kwam dan ook niet verder dan plaats vijf. De winst ging naar Viviani, die Kristoff en Ewan wist te vloeren. Wout kwam net na het peloton over de streep op 46 seconde op plaats 118. Maar zijn ploeg had de 2 kopmannen veilig over de streep gebracht. 

Limburgse wieler fanclubs juichen om Mike Teunissen

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 09 juli 2019

De Grand Depart van de Tour de France in Brussel werd bezocht door naars schatting 1 miljoen supporters. Onder hen de fanclubs van de Limburgse vedetten: Mike Teunissen, Wout Poels en Tom Dumoulin. De fans van Wout en Mike maakten een gezamenlijke busreis naar Brussel. Met drie bijzondere supporters, de opa en oma van Mike en de moeder van Wout. De sfeer zat er al meteen goed in. Touringcar chauffeur Ton was in zijn nopjes met de passagiers. Hij was vroeger zelf ook amateur wielrenner geweest. Om de sfeer te verhogen beloofde hij dat als een van de twee Noordlimburgse renners straks de gele trui zou veroveren de drank in de bus gratis is!  Niet wetende wat deze zonnige dag in harte Brussel nog zou brengen aan verrassingen.

 

Vanaf het parkeerterrein bij het Heizel stadion te voet naar de metro waar de fans van Tom Dumoulin zich aansloten. Een grote verbroedering! De fans van Tom wensen de collega’s van de fanclubs Mike en Wout veel succes. Bij de bussen van Ineos en Jumbo is het een drukte van jawelste. Moeder Wilhelmien Poels wordt uitgenodigd om in de bus te komen. Daar wordt ze hartelijk ontvangen door Wout en zijn sportieve collega’s. Een uur later komt Wout als laatste uit de bus, zwaait naar de fans en rijdt naar de start. Bij Jumbo is Teunissen al eerder uit de buis gekomen. Hij fietst naar de fans en begroet ze. Vervolgens krijgt hij een kus van zijn vriendin en gaat ook naar de start. De kannibaal, Eddy Merkx, geeft het startsein. En dan is het snel met de metro en te voet verplaatsen naar de finish in de buurt van Paleis Laken. Uren wachten bij de finish straat werd meer dan beloond. Op grote schermen zien de supporters dat Groenewegen valt en dat Mike vlot doorfietst. Wat niemand verwachte gebeurde: Mike Teunissen uit Ysselsteyn wint van Peter Sagan en wint na 30 jaar weer de gele trui voor een Nederlander. De fans van Mike, Wout en Tom juichen gebroederlijk om dit geweldige succes. De Tour 2019 kan niet meer stuk. Wat een kanjer! Mike, Winnen en Ysselsteyn zijn vanaf nu, nog meer dan voorheen, begrippen in de wielerwereld.

 

Op de parkeerplaats bij het Heizel worden opa en oma van Mike gefeliciteerd door de fans van de Wout Poels fanclub. En de chauffeur van de bus beloofd voortaan niets meer aan de passagier. Want dankzij het geel van Mike mochten de fans, zoals beloofd, gratis koffie, bier en frisdrank drinken in de bus. De Ysselsteynse kermis en het geel van Teunissen werden met het nodige gerstenat gevierd.

 

Tour de France 2019 etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 07 juli 2019

Team Ineos begon als eerste ploeg aan de chrono in Brussel. De Britse formatie met kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal was een van de topfavorieten en dus was de tijd die zij reden direct een mikpunt voor alle andere ploegen. Zonder Wout en Luke Rowe bereikte Ineos de finish aan het Atomium in 29:18, in 56,5 kilometer per uur.
Bijna alle teams haalde deze tijd niet in. Echter de ploeg van geletruidrager Mike Teunissen had vleugels 
Zijn team Jumbo-Visma wist de race tegen de klok over 27,6 kilometer als snelste af te werken. De ploeg bleef Team Ineos voor. 

In het algemeen klassement heeft Teunissen nu 30 seconden voorsprong op Gianni Moscon, de eerste renner van Ineos die zesde staat. Van Aert staat tweede op 10 seconden en Kruijswijk, de man die voor een goed klassement gaat, is de nummer drie op eveneens 10 tellen.

 

 

De grootste slachtoffers van de race tegen de klok zijn Richie Porte met een verlies van ruim een minuut en ook Nairo Quintana en Mikel Landa verloren een minuut op Team Jumbo-Visma .Tour de France 2019 etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 06 juli 2019

Mooie samenwerking fanclubs Poels en Teunissen

De fanclubs van Wout Poels (INEOS) en Mike Teunissen (JUMBO) wensen in het weekblad Peel en Maas de twee Noordlimburgse toprenners veel succes tijdens de Tour de France. Mooie samenwerking, Een twee leuke interviews in Peel en Maas. Geweldig om twee renners uit de gemeente Venray aan de start te zien bij het grootste wielerspektakel van de wereld.  De fans van beide clubs gaan zaterdag ook samen naar de start van de Tour in Brussel.

Dit heeft Mike goed gedaan, hij wint namelijk de eerste etappe en is hiermee ook de gele truidrager. 
Door een val van Groenewegen werd de massasprint ontsiert. Echter hierdoor kon Mike winnen en de gele trui meenemen naar Ysselstein. 
Wout reed ook nadrukkelijk in beeld tot de laatste 3km. Toen zat zijn werk erop. 
Morgen een ploegentijdrit. 

Wout wint Etappe 7 Dauphine

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 15 juni 2019

Wout heeft de koninginnerit van de Dauphine gewonnen. In de regen kwam hij als eerste of de streep. 
Hij demarreerde in de laatste kilometer uit het groepje met geletruidrager Adam Yates, waarna hij in extremis de leiders Jakob Fuglsang en Emanuel Buchmann passeerde. Fuglsang neemt door zijn tweede plaats de leiderstrui over van Adam Yates.

‚ÄėHet was echt een overwinning voor Chris‚Äô, zei Wout in het winnersinterview. Hij won de etappe en draagt zijn overwinning op aan zijn ploegmaat. Chris Froome liep na een trainingsongeluk eerder deze week verschillende zware breuken op tijdens een tijdritverkenning die hij samen met Wout aflegde.

‚ÄėIk hoop dat deze overwinning hem een hart onder de riem steekt‚Äô, vertelt hij. ‚ÄėNa wat deze week gebeurde... Hij put hier hopelijk moed uit om sterk te blijven en terug te komen.‚Äô

‚ÄėAl de hele dag voelde ik me sterk. Het team leverde goed werk. Op vijfhonderd meter van het einde leek het moeilijk te gaan worden, maar in de laatste bocht kwam ik aansluiten. Ik kwam meteen over hun. Dat ik hier win is echt leuk.‚Äô

https://twitter.com/i/status/1139973742837338118 

Dauphine etappe 6

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 14 juni 2019

Julian Alaphilippe heeft de zesde rit van het Crit√©rium du Dauphin√© gewonnen. In Saint-Michel-de Maurienne klopte hij nipt Gregor M√ľhlberger, met wie hij de hele dag vooruit reed. Derde vluchter Alessandro De Marchi werd derde. Alaphilippe nam tevens de bergtrui over van Casper Pedersen.

Vandaag trokken de renners eindelijk de bergen in, maar pas na tachtig kilometer begon het serieuze klimwerk. 

Op de Col de Beaune, de laatste klim, begon het dan te borrelen in de kopgroep van de drie ontsnapte. Alaphilippe schudde tweemaal aan de boom, maar M√ľhlberger en De Marchi konden opnieuw aansluiten. Ook De Marchi probeerde weg te komen, maar de Italiaan moest zijn inspanningen dan duur betalen. Alaphilippe en M√ľhlberger doken samen de afdaling in naar aankomstplaats Saint-Michel-de-Maurienne.

De Fransman en de Oostenrijker gingen gelijk op in de eindsprint, waarna de finishfoto dan Alaphilippe aanwees als winnaar. Voor M√ľhlberger restte de tweede plek, De Marchi werd op twee√ęntwinig seconden derde. In het peloton hielden de klassementsrenners zichtbaar hun kruit droog voor het slotweekend. De finale werd gegroepeerd uitgereden en 6:10 na de binnenkomst van de kopgroep bolde het uitgedunde pak over de streep met voorop Wout, die dus vierde werd. In het algemeen klassement staat Wout nu 10e.¬†

 

 

Adam Yates bleef aan de leiding van het klassement, voor Dylan Teuns en Tejay van Garderen. 

Dauphine etappe 5

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 13 juni 2019

Na de tijdrit van gisteren was er vandaag een vlakke rit. De winnaar was echter dezelfde als gisteren. In de massasprint was het wederom Wout van Aert die als eerste over de streep kwam. 

De Belg van Jumbo-Visma won de sprint van het peloton, waarmee hij zich weer een alleskunner toonde. In de sprint hield hij de Ier Sam Bennett en de Fransman Julian Alaphilippe achter zich.

Wout kwam ook in het peloton over de streep. 

De leiderstrui bleef in handen van de Brit Adam Yates.

 

Vrijdag moet er in de zesde etappe weer worden geklommen. De finish ligt na de afdaling van de Col de Beaune in Saint-Michel-de-Maurienne.

 

Wout kreeg na de 5de etappe wel te horen dat hij een andere wedstrijd gewonnen had. namelijk dat hij winnaar is van een Vuelta-rit, dit omdat de resultaten van Juan Jos√© Cobo zijn geschrapt. ,,Heel vreemd om zo te winnen‚ÄĚ.¬†

Vanwege afwijkingen in het bloedpaspoort van Juan Jos√© Cobo heeft de UCI diens resultaten tussen 2009 en 2011 geschrapt. ,,Heel vreemd om zo te winnen‚ÄĚ, zegt Wout, die 8 jaar geleden 48 seconden achter de oorspronkelijke winnaar eindigde.

 

Handen omhoog

,,Het is supergoed dat dopinggebruikers worden gepakt en dat de valsspelers ook nog na zo lange tijd eruit worden gevist. Maar ja, het is niet de manier waarop je wil winnen. Je wil natuurlijk winnen met de handen omhoog en daarna het podium op. Het doet mij nu niet meer zoveel. Het is niet zo dat ik denk: het was √©√©n van de mooiste sportmomenten van mijn carri√®re.‚ÄĚ

 

Froome pakt Vuelta

 

De diskwalificatie van Cobo heeft meer gevolgen. Chris Froome wordt de winnaar van de Vuelta van 2011. Bradley Wiggins is de nieuwe nummer 2 en Bauke Mollema de nummer 3.

Dauphine etappe 4

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 13 juni 2019

De vierde etappe van de Dauphine is meer het verhaal van de val van Chris Froome. Tijdens het verkennen van de etappe, samen met Wout, is de Britse kopman hard gevallen. Diverse breuken waren het gevolg van de val. Hierdoor is hij voorlopig uitgeschakeld. 
Ondanks dit moest Wout toch zijn tijdrit nog gaan rijden. Het resultaat was een 19e plaats achter de verrassende winnaar Wout van Aert. 
Doordit resultaat komt Wout op een 11de plaats in het algemeen klassement. 

Interview met de telegraaf: https://www.telegraaf.nl/video/457945391/gruwelcrash-froome-zelden-zoiets-gezien

Dauphine etappe 3

Geschreven door Ido Hoeijmakers op dinsdag 11 juni 2019

Sam Bennett heeft de 3e rit in de Dauphiné op zijn naam gebracht. De Ierse spurter van Bora-Hansgrohe was met overmacht de snelste in een warrige massaspurt. Wout van Aert deed meer dan goed mee in Riom en eindigde tweede. Dylan Teuns blijft in de gele trui.
Afgezien van de ritwinnaar zal de 3e etappe er geen worden voor de geschiedenisboeken. In een behoorlijk saaie rit gingen twee renners er al in de eerste kilometer vandoor.  Natnael Berhane en Quentin Pacher mochten van een controlerend peloton het verhaal van de koers schrijven en werden volgens het scenario netjes op tijd ingerekend.
Wout kwam ook in het peloton binnen. Morgen is er een tijdrit. 

Dauphine etappe 2

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 10 juni 2019

Dylan Teuns heeft maandag de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Belg kwam na een heuvelrit van 180 kilometer als eerste over de streep in Craponne-sur-Arzon en is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

De 27-jarige Teuns ontsnapte op zo'n 10 kilometer van de meet samen met de Fransman Guillaume Martin uit het peloton. De twee bleven de achtervolgende groep met daarin onder anderen Chris Froome en Nairo Quintana voor, waarna Teuns zijn medevluchter nipt aftroefde in de sprint.

De Deen Jakob Fuglsang completeerde het podium door op dertien seconden van Teuns over de streep te komen. Wout Poels eindigde als negende en was daarmee de beste Nederlander.

Dauphine etappe 1

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 10 juni 2019

Edvald Boasson Hagen heeft de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De rit ging van Aurillac naar Jussac over 142 kilometer.
Het uitgedunde peloton achterhaalde kort voor de finish drie vluchters waarna de Noor van Dimension Data het snelste bleek in de sprint. De Belg Philippe Gilbert eindigde als tweede. Wout van Aert, de Belg van Jumbo-Visma, werd derde.

Op het heuvelachtige parcours ontstond al snel een kopgroep van zes renners onder wie de Belgen Oliver Naesen en Julien Vermote en de Deen Casper Pedersen, ploeggenoot van Dumoulin bij Sunweb. Het peloton gaf het zestal nooit meer dan een kleine 4 minuten voorsprong. Op de voorlaatste klim, de C√īte de Roquenatou van de tweede categorie, moest Vermote zijn medevluchters laten gaan. Hij werd al snel gegrepen door het jagende peloton dat onder leiding van de ploeg Deceuninck - Quick-Step (Gilbert) naderde.

 

 

Talent Bjorg Lambrecht kon bij de tweede en laatste beklimming van de C√īte de Roquenatou vanuit het peloton naar de koplopers toe rijden. Met Naesen en de Deen Magnus Cort Nielsen kwam de jonge Belg voorop te rijden, maar de marge bleef klein. Op 500 meter voor de streep werd het drietal ingerekend waarna Boasson Hagen de klus afrondde.
Wout die na een langere trainingsperiode weer in koers was, kwam in de eerste groep binnen. 

Start tour de France

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 11 mei 2019

BUSREIS NAAR START TOUR DE FRANCE 2019 IN BRUSSEL (BELGI√č)¬†

 

De Fanclub Wout Poels organiseert dit jaar een bijzondere busreis naar de start van de Tour de France 2019. De  start vindt plaats in het centrum van Brussel. Als alles mee zit zijn we op tijd om de presentatie van de ploegen mee te maken in hartje Brussel. Traditioneel gaan we met de touringcar van Touringcar bedrijf Ghielen Beringe.

De bus vertrekt zaterdag 6 juli om 7.00 uur op het dorpsplein voor de kerk in Blitterswijck t.o. ons clublokaal Caf√© De Zwart. Het vertrek in Brussel staat gepland tussen 18.30/19.00 uur. Noteer de datum alvast. Houdt de website in de gaten. De kosten: ‚ā¨ 15 voor fans. Vanaf 1 juni kun je je via de website opgeven om mee te gaan of rechtstreeks opgave bij caf√© De Zwart in Blitterswijck.

 

LBL 2019

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zondag 28 april 2019

Jakob Fuglsang heeft in Luik-Bastenaken-Luik een kroon gezet op zijn indrukwekkende voorjaar. Na een derde plaats in de Amstel Gold Race en een tweede plek in de Waalse Pijl pakte de Deen van Astana na een knappe solo de winst op het vernieuwde parcours in La Doyenne. Davide Formolo (BORA-hansgrohe) werd tweede op een halve minuut achterstand, waarna Formolo’s ploegmaat Maximilian Schachmann de sprint voor plek drie won. Wout kwam als 10de over streep. 

Tim Wellens en Daryl Impey gingen in de achtervolging op 23 kilometer van het einde, waarna getwijfeld werd in het peloton. Binnen no time sloten Wellens en Impey aan bij de koplopers Kangert en Konrad, met zes man van Astana op kop in het peloton. Met een verschil van twaalf seconden begonnen beide groepen aan de Roche-aux-Faucons, de laatste klim van de dag. Regenrijder pur sang Wellens ging meteen solo, maar werd nog voor de top gepakt door het peloton.

Door sleurwerk van Jakob Fuglsang op de steile flanken van Roche-aux-Faucons moest Alaphilippe passen. Alleen Michael Woods en Davide Formolo konden de Deen volgen, maar op een vals plat stuk kort na de top reed Fuglsang eerst Woods en daarna ook Formolo kloek uit het wiel. De Italiaan en de Canadees hadden geen antwoord en zagen het blauwe Astana-truitje steeds verder uit beeld geraken. Wout ontsnapte op 13km voor de streep uit het peloton en ging op zoek naar de koplopers, waar hij echter nooit  meer bij uitkwam. 

 

In een natte afdaling op 4,5 kilometer van het einde was het nog even heel spannend. Op het natte wegdek slipte Fuglsang weg en leek hij te vallen, maar hij herstelde zich knap, door snel tegen te sturen. Toch zal zijn hartslag even een sprongetje gemaakt hebben op dat moment. Vervolgens reed hij met een voorsprong van 25 seconden de straten van Luik in, op weg naar de nieuwe aankomst.
Davide Formolo hield nog stand; hij werd tweede op een halve minuut. Weer een halve minuut daarachter werd gesprint om de laatste podiumplek. Die spurt werd gewonnen door Maximilian Schachmann, waardoor twee BORA-hansgrohe-renners op het podium verschenen. Wout was de beste Nederlander op de tiende plaats.

Uitslag (256km)

1  Jakob Fuglsang Astana Pro Team 6:37:37
2  Davide Formolo BORA - hansgrohe 0:27
3  Maximilian Schachmann BORA - hansgrohe 0:57
4  Adam Yates Mitchelton-Scott ,,
5  Michael Woods EF Education First ,,
6  David Gaudu Groupama - FDJ ,,
7  Mikel Landa Movistar Team ,,
8  Vincenzo Nibali Bahrain Merida 1:00
9  Dylan Teuns Bahrain Merida 1:05
10  Wout Poels Team Sky 1:26

 

Wout reed in Luik-Bastenaken-Luik de allerlaatste wedstrijd van zijn ploeg onder de vleugels van Sky als sponsor. Vanaf dinsdag, als de Ronde van Romandi√ę begint, rijdt de Britse wielerploeg onder de naam van de nieuwe geldschieter: Team Ineos. ‚ÄúJe denkt er niet over na tijdens de koers‚ÄĚ, vertelde hij na afloop tegen de NOS.

Na een regenachtige koers kwam de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2016 bovendrijven in de finale. ‚ÄúHet was best wel zwaar, met kou en regen. Dit was het maximale haalbare voor de ploeg‚ÄĚ, aldus Wout. ‚ÄúJe start al in de regen en het is heel lang en slopend. Vanaf de Redoute is het wel afzien. Ik had op de Redoute meer actie verwacht, maar je voelt het wel.‚ÄĚ

Voor Wout zit het voorjaar er nu op. Hij gaat zich na een week rust voorbereiden op de Tour de France. ‚ÄúIk ga nu lekker naar huis en mij dan klaar maken voor de Tour‚ÄĚ, zegt hij. Vervolgens staat of het Crit√©rium du Dauphin√© of de Ronde van Zwitserland op de planning. Maar is deelname al echt zeker? ‚ÄúZeker is bij onze ploeg niets, maar normaal ga ik wel naar de Tour.‚ÄĚ

Vanaf dinsdag is Team Sky niet meer Team Sky, maar Team Ineos. Voor Wout was het niet heel bijzonder. ‚ÄúJe denkt er niet over na, maar je denkt bij het uittrekken van je wedstrijdshirt wel: oh, dat is de laatste keer. We hebben een heel mooie sponsor en ze hebben mij heel veel gegeven. Je mag blij zijn dat ze een jaar of tien het wielrennen hebben gesponsord.‚ÄĚ Aldus Wout bij de NOS.¬†