Articles in Category: In de pers

Wout Poels wil in 2022 mooie uitslagen rijden

Geschreven door Joost op woensdag 22 december 2021

ALTEA (Spanje) - Profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck/Monaco kijkt met veel plezier terug op het afgelopen wielerseizoen. Vanaf zijn trainingskamp met de ploeg in Altea (Spanje) blikt Poels terug op het afgelopen seizoen en kijkt hij met veel enthousiasme vooruit op het nieuwe jaar.

Telegraaf 260419

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 29 april 2019

Verslaggever Raymond Kerckhoffs van De Telegraaf heeft een prachtige reportage geschreven in zijn krant over Wout Poels en het Ardennen Offensief van de Tweede Wereldoorlog. Op facebook legt hij uit hoe dat verhaal tot stand is gekomen en hoe Wout daarop reageerde.  Klasse van Raymond! We citeren zijn facebook bericht:

 

 

 

 

 

Enkele jaren geleden tijdens het kijken van de indrukwekkende serie 'Band of Brothers' bleef de aflevering over het Ardennen-offensief wekenlang door mijn hoofd spoken. Ik wist een beetje van de verschrikkingen die zich hadden afgespeeld rondom plaatsen als Bastenaken, Houffalize, Stavelot en Malmedy. Allemaal plaatsen waar ik een keer per jaar kwam tijdens Luik-Bastenaken-Luik. De bloederige gevechten met name in de heuvels rondom Bastenaken bleven door mijn hoofd spoken. Wekenlang zaten de geallieerden daar ingegraven in de bossen terwijl de temperaturen eind december 1944 dik onder de min twintig graden Celsius waren.

 

Ik begon meer en meer te lezen over deze slag. Daarbij stuitte ik ook op de editie van Luik-Bastenaken-Luik 1945 die ineens midden in de zomer werd georganiseerd op zondag 10 augustus. Ik vroeg Waalse collega's of zij meer over deze editie wisten, maar eigenlijk was er heel weinig te vinden. Beetje bij beetje kwam ik erachter dat de wielerwedstrijd juist werd georganiseerd om de bevolking in de Ardennen weer de hoop te geven dat het normale leven op gang kwam. De renners waren diep onder de indruk van het totaal vernietigde gebied dat zij moesten doorkruisen. Ik vroeg me af of de huidige renners wel wisten wat er zich allemaal heeft afgespeeld op het traject van de oudste klassieker, La Doyenne.

 

Toen Wout Poels in 2016 op fantastische wijze Luik-Bastenaken-Luik wist te winnen, begon ik later wel eens met hem te praten over de verschrikkingen van het Ardennenoffensief. Gebiologeerd luisterde hij naar die verhalen. Dit voorjaar maakten we het plan om een Amerikaans kerkhof te bezoeken waar veel gesneuvelde soldaten lagen. De donderdag na de Waalse Pijl vond hij een ideale dag om naar dit kerkhof in Margraten met liefst 8301 graven te gaan. Wout was diep onder de indruk en schrok van de getallen gesneuvelde soldaten. In de weken tussen 16 december 1944 en 17 januari 1945 stierven liefst 19.276 geallieerden in deze veldslag tegenover 17.236 Duitsers.

 

Hij was het ermee eens dat je dit verhaal moet blijven vertellen om de jeugd op te voeden. Dat je op plekken als deze juist ziet dat er meer verdraagzaamheid en respect naar elkaar moet zijn. Misschien zijn mooiste uitspraak op het kerkhof was, dat hij met zijn zege in LBL niet één held van de Ardennen was, maar dat al deze mannen die hun leven opgaven voor onze vrijheid de grote helden zijn.

 

De uitspraken van Wout tijdens onze wandeling op het kerkhof tekenen ook zijn prachtige karakter. Het leverde een reportage op, waar ik zelf een heel goed gevoel van over heb gehouden. Sommige verschrikkingen mogen niet vergeten worden. Ik hoop dat daar zondag tijdens Luik-Bastenaken-Luik iedereen even bij stil staat.

Wout Poels wordt overal gesteund, in de geest van vader Henk

Geschreven door Joost op dinsdag 15 januari 2019

Wielrenners trekken geen volle stadions met mensen die een kaartje voor hen betalen. Wielrenners moeten het doen met fans langs de weg, die iedere keer weer massaal naar de koers komen. In de Leiderstrui licht in 'Fanclub Friday' maandelijks een fanclub uit. In deel 3: Het mooie verhaal achter het ontstaan van de Wout Poels Fanclub. Klik op de link hieronder om het gehele artikel te lezen.

'Gebroken sleutelbeen, niet einde van de wereld'

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 12 maart 2018

Door VAN ONZE TELESPORTREDACTIE

Vandaag, 10:10 in WIELRENNEN
 
 

"Woensdag operatie in Manchester, vier dagen niets doen, daarna vier dagen op de rollers en dan kan ik weer buiten trainen", aldus Wout Poels die vrijdag in Parijs-Nice zwaar ten val kwam. "Tenminste, dat zeggen de ervaringsdeskundigen in mijn omgeving. Misschien denk ik er wat licht over, maar kom op hè, een sleutelbeen breken is ook niet het einde van de wereld.” „Ik heb voor hetere vuren gestaan”, klinkt het laconiek, refererend aan de gruwelijke duik in de Tour van 2012 die hem maandenlang van de fiets hield.

„Weet je nog hoe Richie Porte vorig jaar in de Tour ten val kwam? Dát was toch veel erger. Dit is gebeurd, we gaan weer verder. Ik heb al naar mijn programma gekeken voor deze periode. De Amstel Gold Race is nog best een eind weg. Die koers en de Ardense klassiekers zal ik vast wel halen. Eerlijk gezegd ga ik er gewoon vanuit dat ik eind deze maand met de jongens meega naar Tenerife voor een hoogtestage”, zegt Poels

Chris dankt Wout

Geschreven door Joost op maandag 11 september 2017

Chris dankt Wout
Wat een fantastisch moment. SKY toprenner Chris Froome dankt meesterknecht Wout Poels voor zijn steun tijdens de Vuelta 2017 en in het bijzonder tijdens de laatste klim, de meedogenloze Alta de L’Angliru. “Thanks Wout, you were great”, zei Chris Froome de winnar van de Vuelta 2017 en de Tour de France van 2017. De Nederlandse commentatoren hadden het de hele tijd over Kelderman en Kruijswijk –ook uitstekende profrenners die het voortreffelijk deden- maar zagen bewust of onbewust Wout Poels over het hoofd. Althans ze noemden zijn naam zelden. En dan lees je maandag in de Telegraaf een groot verhaal met als kop: “King Poels, schittert naast Froome”. Wout is na zijn slepende knieblessure weer helemaal terug. Op naar de fanclubdag komende zondag (17 september in Blitterswijck) en het WK wielrenner in Bergen (Noorwegen)

Schaduw van goud

Geschreven door Ido Hoeijmakers op vrijdag 19 augustus 2016

http://rio.eenvandaag.nl/sporters-opener/68495/in_de_schaduw_van_goud_wout_poels 

Wout Poels is niet de meest opvallende, maar voor de liefhebber wel de beste Nederlandse wielrenner dit jaar.

 

Dit voorjaar won hij Luik-Bastenaken-Luik en in de Tour hielp hij zijn kopman Chris Froome aan de overwinning.

 

Tot een dramatische valpartij was Poels een groot talent. In het jaar van die val overleed ook zijn vader. Wout komt uit een hechte, Limburgse familie. Zijn oom René is de drijvende kracht van de fanclub en neef Marijn maakte een documentaire over de comeback van Wout ‘Retour’.

 

 

In EenVandaag een verslag van zijn uitzwaai-wedstrijd in Heerlen, waar de Limburgse fans hun Wout alvast toejuichen voor de wielerkoers in Rio.

Floortje Dessing tijdens Olympische Spelen met touringcar naar Blitterswijck

Geschreven door Ido Hoeijmakers op maandag 01 augustus 2016

Floortje Dessing, bekend van onder andere TV-programma over haar bijzondere wereldreizen, is binnenkort weer terug op de radio. Ze komt samen met collega Jeroen Kijk in de Vegte naar Blitterswijck op woensdag 10 augustus met een ochtendshow op Radio 2 over Rio de Janeiro en het thuisfront van de hoofdrolspelers. Op die dag rijdt wielrenner Wout Poels de Olympische tijdrit. Het duo gaat met een grote bus het land door om radio te maken bij de vrienden, familieleden, medestudenten, huisgenoten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de sporters in Rio. De grote touringcar staat woensdagmiddag 10 augustus op het dorpsplein in Blitterswijck en blijft daar staan tot donderdagmiddag. Floortje en Jeroen overnachten in Blitterswijck. Tijdens de tijdrit in Rio de Janeiro tussen 13.30 en 18.20 uur maken Floortje en Jeroen opnames in Blitterswijck, volgen ze met supporters in het clublokaal de verrichtingen op het scherm van Wout en de andere Nederlanders. Tijdens de live radio uitzending op donderdag 11 augustus van 6.00 tot 9.00 uur worden de opnames van woensdag uitgezonden en volgen nog enkele interviews. Belangstellenden die in het clublokaal de verrichtingen van Wout tijdens de tijdrit willen volgen zijn van harte welkom.     

De Olympische Ochtend
'De Olympische Ochtend' met Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte  is te beluisteren van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus van 06.00 tot 09.00 uur. Voor tv-presentatrice Floortje Dessing is het even geleden dat ze achter de schuiven in een radiostudio zat. Floortje: "Heel bijzonder om even terug te zijn op de radio, mijn grote liefde. Ooit begon ik mijn carrière als radioproducer in de nacht. Hoe fijn is het om weer plaatjes te draaien, mooie verhalen te vertellen en interessante mensen te interviewen? En wat het helemaal leuk maakt is dat ik dat samen met Jeroen mag doen. In een grote touringcar, dwars door Nederland. Toch nog een beetje onderweg! Ik kijk ernaar uit."

Terugkijktip: Ziggo Peptalk

Geschreven door Joost op zaterdag 30 april 2016

JENS TOORNSTRA, WOUT POELS, WILLEM VAN HANEGEM EN ELLEN HOOG WAREN MAANDAGAVOND TE GAST IN PEPTALK, DE WEKELIJKSE TALKSHOW VAN JACK VAN GELDER EN FRANK EVENBLIJ OP ZIGGO SPORT.

Film Wout Poels in Limburgs museum

Geschreven door Joost op dinsdag 29 september 2015

In het Limburgs Museum worden zondagmiddag 11 oktober twee bijzondere documentaires vertoond van vader René (67) en zoon Marijn (40) Poels. René legde in 1981 de aankomst van zijn neef, de Sevenumse missionaris Louis Verhaag, in Kameroen op super acht beelden vast. Marijn maakte in 2012/13 een aangrijpende documentaire RETOUR over zijn neef, de SKY-wielrenner Wout Poels, over zijn opmerkelijke terugkeer na zijn vreselijke val in de Tour de France van 2012.


kalmeert Verstopfung sildenafil bestellen nederland Thuis rennen, wat er ook gebeurt
rampenmanager tadalafil kopen nederland Huis van Behebt x Verstopfung
kalmeert Verstopfung vardenafil kopen huismiddeltjes voor brandend maagzuur


huismiddeltjes voor brandend maagzuur doxycycline kopen zonder recept Therapie
Therapie furosemide kopen zonder recept misselijkheid
haaruitval inhibin kopen zonder recept natuurlijke bedden
genees de brandwond metronidazol kopen zonder recept Remedie voor een verstopte neus
koliek behandeling ozempic kopen zonder recept Natuurlijke remedies voor astma