médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme dAustin alcoolisme et labus

Vuelta 2019 18e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op donderdag 12 september 2019

Wederom is de opzet van Wout om een etappe te winnen niet gelukt.  De Ineos-renner zat samen met ploeggenoot Tao Geoghegan Hart mee in de kopgroep van de dag en mocht heel even dromen van een etappeoverwinning. ,,Maar toen de klassementsmannen kwamen wist ik dat het over was. Ik ben flink naar de kloten.”

Waar de ene na de andere aanval strandde, slaagde Wout er in de beginfase van de achttiende etappe wel in om weg te rijden. Hij kreeg uiteindelijk twaalf renners met zich mee, waaronder  de latere ritwinnaar Sergio Higuita. Wout kwam als eerste boven op de eerste van vier beklimmingen en sprokkelde zo wat bergpunten mee, maar dat was niet zijn hoofddoel. ,,Ik heb niet echt gedacht aan de bergtrui. De bergtruigrager Geoffrey Bouchard zat namelijk ook mee. Het belangrijkste was om voor een rit te gaan.”

 

Op de derde van vier beklimmingen kreeg Wout het lastiger en moest hij de kopgroep even later rijden, maar uiteindelijk wist hij wel samen met zijn vluchtgenoten de top te bereiken. De voorsprong op de klassementsmannen was op dat moment echter nihil.

,,We zijn hier nu toch, dus dan kunnen we er beter iets van proberen te maken", zei hij voor de camera van Eurosport. ,,Het zag er best mooi uit en we hadden een flinke voorsprong. Toen de klassementsmannen zich met het koersverloop gingen bemoeien, wist ik dat het over was.”

Wout finishte op 4.50 minuten van Higuita in een groepje met Wilco Kelderman en Robert Gesink. ,,Vrijdag ga ik proberen om de benen te sparen, zodat ik zaterdag weer wat kan proberen.”

Higuita kwam met nog 25 kilometer te gaan als eerste boven op de Puerto de Cotos en verdedigde in de afdaling een voorsprong van 45 seconden op López, Roglic, Valverde en Majka. López deed er ondertussen alles aan om Quintana en Pogacar op achterstand te houden. In de laatste kilometers gaf Higuita nog wat terrein prijs, maar wist hij een knappe solo wel succesvol af te ronden. Het is voor de Colombiaan zijn allereerste profzege.

Roglic won op vijftien seconden achterstand de sprint om plek twee en pikte zes bonificatieseconden mee. Valverde werd derde voor Majka en López. Quintana en Pogacar gaven een minuut toe op de groep van Roglic, waardoor López de nieuwe leider in het jongerenklassement is en klimt naar de vierde plaats in het klassement. Roglic blijft leider voor Valverde en Quintana. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen