médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Vuelta 2019 17e etappe

Geschreven door Ido Hoeijmakers op woensdag 11 september 2019

Phlilip Gilbert rondt ploegenspel af na knotsgekke waaierrit, Deceuninck-Quick Step heeft een kabinetstukje opgevoerd in de 17e Vuelta-rit. Philippe Gilbert rondde het ploegenspel perfect af in Guadalajara, goed voor zijn 2e ritzege. Nairo Quintana ging mee met de juiste waaier en pakte veel tijd terug op zijn concurrenten en wipt naar 2e plaats.

Wie daags na de rustdag de langste rit inplant, wordt meestal door het peloton bedankt met een dagje slenteren, rekenen en klassikaal knallen aan de finish. Maar in deze Vuelta besliste een andere factor daar helemaal anders over: de wind. Iedereen was bij de start op zijn hoede voor de Spaanse windvlagen, maar bijna alle klassementsmannen lieten zich toch nog verrassen. Enkel Quintana, Kelderman en Knox waren bij de les toen een groep van ruim 40 renners zich op de glooiende wegen al onmiddellijk had losgescheurd. Wout zat er ook bij namens team Ineos. 

De coup van Movistar, Sunweb en Deceuninck-Quick Step (dat met 7 man aan boord was) zag er bijzonder rooskleurig uit. Roglic werd in het nauw gedreven, maar mocht van geluk spreken dat ook Pogacar en Lopez niet op zaten te letten. 
De eerste waaier fietste meer dan 6 minuten bijeen, maar toen op 80 km van de finish de wind van de flank naar de rug verhuisde, geraakte de cohesie meer en meer zoek. Steeds meer renners begonnen aan dagwinst te denken, minuten pakken op Roglic en co interesseerde alleen de blokken van Quintana, Kelderman en Knox.

Met zijn bondgenoten knabbelde Roglic aan de achterstand en bij het aansnijden van het laatste wedstrijduur kwam ook de gebruikelijke twijfelachtige Movistar-zet. Valverde en zijn maats scheurden vanuit het niets de groep van Roglic aan flarden.

De rode trui geraakte zo helemaal ge√Įsoleerd, maar aan het einde van het verhaal had vooral Quintana extra seconden ingeleverd. En als klap op de vuurpijl redden ook nog eens de Astana‚Äôs het hachje van de Sloveense leider, die uiteindelijk 5 minuten verloor tegenover Quintana, nieuwkomer op het podium.
Stybar rolde met zijn aanval de rode loper uit, zeker toen Bennett niet koelbloedig was en zijn sprint al op 600 meter van de finish lanceerde. De benen van de Ier liepen leeg, één man ging nog met de vingers in de neus op en over Bennett: Gilbert. 
Wout kwam als 15de  over de streep in de etappe waarin het gemiddelde boven de 50 km per uur uit kwam. 

Reacties (1)

 • cat hat

  cat hat

  19 september 2019 op 17:44 |
  Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace,
  when i read this article i thought i could also make comment due to this good
  piece of writing.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen