médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme d’Austin alcoolisme et l’abus

Tour de France etappe 20

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 27 juli 2019

Vincenzo Nibali heeft zaterdagmiddag een groots nummer opgevoerd in de Tour de France. De 34-jarige Italiaan van Bahrain Merida zag zijn klassement al snel wegvallen en ging tevergeefs opzoek naar een ritzege. Tijdens zijn allerlaatste kans lukte het als nog.

In de ingekorte etappe over 59 kilometer In de beginfase sloop de Italiaan mee in de kopgroep om uiteindelijk solo naar de ritzege te rijden. Egan Bernal verdedigde met succes zijn gele trui.

Nauwelijks bekomen van alle ontwikkelingen in de etappe van gisteren waarbij de rit werd stilgelegd, werd ook de rit naar Val Thorens flink ingekort door de gevolgen van extreme weersomstandigheden. De beklimming van de Cormet de Roselend was niet begaanbaar, waardoor het peloton vanuit Albertville de route nationale N90 richting Moûtiers en de klim naar skioord Val Thorens nam. Even werd gevreesd voor het doorgaan van de etappe, maar om half drie werd dan toch het startsein gegeven.
Dit was het sein voor een grote groep om te ontsnappen. In het peloton was het Jumbo Visma die het tempo aangaf, Teunissen deed het begin om vervolgens afgelost te worden door Bennett. Ook Ineos ging zich weer bemoeien met de controle in het peloton. Dylan van Baarle reed naar de kop om de vaart in het peloton weer op gang te trekken. Op achttien kilometer onder de top was de tank van Bennett, die eerder deze week nog twee keer viel, leeg en schoof De Plus op met Kruijswijk in het wiel – omringd door de mannen van Bernal met Wout voorop. Op het moment dat de Belg doortrok, stond de achterdeur wagenwijd open: het pak dunde steeds verder uit tot een groep favorieten.
Vooraan reed Nibali twaalf kilometer voor de aankomst weg bij zijn medevluchters. De Italiaan wilde zichtbaar een gooi doen naar zijn zesde etappezege ooit in de Tour, waarin hij in 2014 al eens het eindklassement op zijn naam schreef. Hij sneed de laatste tien kilometer aan met een minuutje voorsprong op het groepje favorieten. Dan ging Gregor Mühlberger op kop rijden voor Emanuel Buchmann, waarbij Kruijswijk zich in het wiel zette van Egan Bernal. Met Buchmann had de Nederlander immers nog een gevaarlijke klant voor het podium in de buurt. De Duitser lag in het klassement slechts 0:27 achter op de kopman van Jumbo-Visma. In de laatste twee kilometer draaide Mühlberger af, waarna Ineos weer de controle nam met Wout op kop. Hij haf het tempo in deze groep aan. Vooraan in de koers hield Nibali nog altijd stand. Veertig seconden was het verschil met de groep favorieten. In de laatste kilometer had hij het nog erg lastig toen de wegen naar Val Thorens nog stevig opliepen, maar de ritzege gaf hij niet meer weg. Daarachter lag de strijd om het klassement in een definitieve plooi. In de laatste kilometer reden Alejandro Valverde en Mikel Landa naar de overige plekken in de top-3, maar Bernal, Thomas en Kruijswijk bezegelden hun podiumplekken.

Wout kwam als 9de over de streep en mag zich morgen in Parijs op gang maken voor een feest met de nummers 1 en 2 van het algemeen klassement in zijn ploeg. 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen