médecine familiale North scottsdale http://pilulesfrance.com/antispasmodique/doliprane-pas-cher/ programme díAustin alcoolisme et líabus

Tour de France etappe 14

Geschreven door Ido Hoeijmakers op zaterdag 20 juli 2019

Na de tijdrit van gisteren waarin Wout het relatief rustig aan kon doen was het vandaag een echte bergetappe. In de zware rit met als slotstuk de klim naar de mythische berg Tourmalet vielen er een aantal mensen door de mand. Thibaut Pinot wist de rit winnen. Julian Alaphilippe hield ook stand en mag ook zondag de gele trui dragen.

Pinot versloeg in de slotfase een klein groepje renners op de top van de col. Hier zaten Kruijswijk, Egan Bernal en Alaphilippe onderen anderen bij, maar Geraint Thomas inmiddels niet meer. Hij moest vlak voor de top lossen.

 

Wout had tot op 5 kilometer van de top in deze groep gezeten, maar moest toen passen. Ook Enric Mas, moest op ruim 5 kilometer van de meet ook lossen. Geletruidrager Julian Alapilippe liet onderwijl nog even zien dat hij zijn leiderstricot niet zomaar gaat opgeven, want de Fransman had opmerkelijk genoeg weinig moeite om het tempo bij te benen. Bleef lekker achterin in de groep rijden en keek rustig de kat uit de boom. 

Davide Gauda sloop op 4 kilometer voor top ook weg, maar kreeg ggen ruimte. Een kilometer verder joeg Jumbo-Visma het peloton - met een sleurende George Bennett en Laurens De Plus over de kling. Kruijswijk en co lieten zien wat de Nederlandse ploeg wil: de kopman zo goed mogelijk in stelling brengen.

Bij team van Wout,Team Ineos,  was Egan Bernal vandaag sterker dan Geraint Thomas, die in de slotfase steeds het laatste wiel had in de kleine groep met klassementsmannen. De titelverdediger moest zelfs in de slotkilometer lossen.

Morgen wacht Wout opnieuw een zware rit in de Pyrenee√ęn. In de 185,5 kilometer lange rit van Limoux naar Foix Prat d'Albis¬† moet hij een berg van de tweede en twee bergen van de eerste categorie over, voor het peloton aankomen op een col van de buitencategorie. De slotklim naar Foix Prat d'Albis is 11,8 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent met pieken tot 18 procent.¬†

Uitslag 

1. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) in 3u10m20s

2. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) op 6s

3. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) op 6s

4. Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) op 8s

5. Egan Bernal (Ineos) op 8s

21. Wout op 4m10s

Algemeen klassement na etappe 14 

1. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) in 56u11m29s

2. Geraint Thomas (Ineos) op 2m02s

3. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) op 2m14s

4. Egan Bernal (Ineos) op 3m00s

 

5. Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) op 3m12s

55. Wout op 56m22s

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen